La un atom distanta de apa curata?

O descoperire revolutionara de la Laboratoarele Nationale Sandia ar putea sa puna capac costurilor ridicate ale tratamentului chimic aplicat apei si ar putea sa faca apa curata si potabila mai accesibila in zonele de pe glob vitregite din acest punct de vedere.

Lucrand cu cercetatori de la Universitatea din California, echipa Sandia a substituit un atom in oxidul de aluminiu, untratarea apei cunoscut compus chimic utilizat la coagularea impuritatiilor din apa. Noul compus promite o cale mai sigura de decontaminare a apei uzate si deasemenea de purificare a apei potabile.

Urmatorul pas? Sandia incheie un parteneriat cu compania Kemira, castigatoare a premiului pentru tehnologie in ceea ce priveste apa, pentru a introduce noul compus in productia comerciala.
Descoperirea celor de la Sandia ar putea furniza sprijinul de care au nevoie furnizorii de apa, care s-au luptat pentru procurarea resurselor necesare achizitionarii tratamentele chimice int-o perioada instabila a preturilor si resurselor.Pe langa imbunatatirile in ceea ce priveste eficienta procesului chimic,industria de epurare a apei dezvolta de asemenea rapid tratamente de care nu sunt chimice ca dezinfectia UV, membrane de inalta tehnologie si ultrasunete.

sursa:www.enn.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *