La Vama Buzaului se afla cea de-a patra rezervatie de zimbri din tara

0
516

In Romania exista zone a caror frumusete si curatenie te lasa fara grai. Vama Buzaului, asezata acolo unde muntii sunt mai ingusti si au altitudini mai joase, marginita la vest de Tara Barsei si dominata de orasul Brasov este locul ideal pentru odihna si relaxare.
vama buzaului
Pe langa peisajele pitoresti si locurile in care istoria si-a lasat amprenta puteti vizita si rezervatia de zimbri. Cea de-a patra din tara care numara cinci exemplare aduse din Austria, Italia si Elvetia.

Vama Buzaului se afla la 50 de kilometri de Brasov, intr-o depresiune intramontana, aproape de Muntii Ciucasului. Ca sa ajungi in sat mergi pret de 45 de minute pe drumul national 10 pana la rascrucea cu Intorsura Buzaului. Apoi, apuci drumul din dreapta si dupa alti patru kilometri ajungi la destinatie.

Punctul de atractie al zonei sunt Urlatoarele, o insiruire de cascade care se scurg tumultos printre stanci. In 20 de minute de mers prin padure ajungi in locul de unde ia nastere raul Buzau.

Comuna Vama Buzaului pastreaza vestigii care vorbesc, cu darnicie, despre istoria locului.

La doar un kilometru de Vama Buzaului, in satul Agris, puteti vizita o rezervatie de zimbri. Este a patra din tara si gazduieste cinci zimbri adusi tocmai din Austria, Italia si Elvetia.

Nu trebuie sa va faceti griji nici din pricina cazarii. Sunt zeci de pensiuni gata sa-si primeasca turistii. Iar preturile sunt pentru toate buzunarele.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.