In total, 60 de tari au marcat Ora Pamantului si au stins luminile in marile orase!

0
267

Poduri, institutii, monumente celebre s-au cufundat in intuneric timp de o ora. Astfel, se trage un semnal de alarma in privinta incalzirii globale.
stinge lumina ora pamantului
Australia a fost prima care a dat startul Orei Pamantului. Podul din Sydney si cladirea Operei s-au cufundat in bezna. Oamenii nu au aprins nici macar televizoarele, iar tinerii au iesit in parcuri pentru a lua cina la lumina lumanarilor.

Luminile s-au stins si in Noua Zeelanda. Turnul din Aukland si cladirea Parlamentului din Wellington au ramas in bezna timp de o ora.

In China, la Beijing, Shanghai sau Hong Kong, majoritatea cladirilor din centru au stins luminile. Iar pe bulevardele din Beijing, nu vor mai fi aprinse pana astazi.

La Dubai, celebrul hotel Burj al Arab a ramas in intuneric, timp de o ora. La Atena, luminile au fost stinse mai intai pe Acropole, unde se afla monumentele simbol ale capitalei elene. Au urmat cladirea Parlamentului, palatul prezidential si Primaria.

In 2008, peste 50 de milioane de oameni din 400 de orase au participat la Ora Pamantului. Anul acesta, organizatorii se asteapta ca peste 1 miliard de oameni sa marcheze evenimentul.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.