Lacul Tanganyika, prea cald pentru vietuitoare

0
1109

Apa celui mai mare si mai adanc lac african a crescut cu 0,9 grade Celsius. Cercetatorii avertizeaza ca apele lacului african Tanganyika au ajuns la cea mai inalta temperatura din ultimii 1.500 de ani.Lacul Tanganyika

„Cresterea accentuata a temperaturii lacului coincide cu inmultirea emisiilor de gaze cu efect de sera inregistrate secolul trecut, care a determinat incalzirea planetei”, se arata intr-un raport publicat in revista „Nature Geoscience”, citat de agentia Reuters.

Lacul Tanganyika este situat de-a lungul granitei dintre Tanzania si Republica Democrata Congo si este al doilea lac din lume ca volum si adancime.

Situat in Marele Rift African, lacul s-a format in urma cu milioane de ani prin miscarea placilor tectonice. In prezent, circa zece milioane de oameni depind de Tanganyika pentru a-si procura apa potabila si hrana zilnica, formata in special din peste.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca incalzirea globala, care a dus la cresterea temperaturii lacului cu 0,9 grade Celsius in ultimii 90 de ani, a afectat numeroase specii de pesti.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.