Langa orasul Campeni a fost inaugurata o microhidrocentrala – investitie a unei firme cu capital autohton

Langa orasul Campeni a fost inaugurata o microhidrocentrala – investitie a unei firme cu capital autohton
Langa orasul Campeni a fost inaugurata o microhidrocentrala – investitie a unei firme cu capital autohton

Ieri a fost inaugurata langa Campeni , in satul apartinator Valea Bistrii, o microhidrocentrala cu o putere de 900 KW care poate asigura energia electrica pentru aproximativ 300 de familii, investitie realizata cu capital integral romanesc de firma “Bistra Hidro” S.R.L. din Cluj Napoca.

La eveniment au participat numerosi invitati din partea comunitatii locale si autoritati ale statului, iar Calin Ioan Andres – primarul orasului Campeni si Florin Roman – vicepresedintele Consiliului Judetean Alba au fost cei care au taiat panglica de inaugurare alaturi de proprietari si au pornit-o sa functioneze, felicitand curajul si demersul investitorilor in realizarea acestei microhidrocentrale.

Centrala este situata langa un drum forestier care face accesul dinspre orasul Campeni spre Muntele Mare, iar barajul de captare a apei a fost construit la circa 4 km in amonte de unde coboara pe o conducta subterana, diferenta de nivel dintre baraj si centrala fiind de 140 metri.

Conform celor comunicate de proprietari, costurile totale s-au ridicat la suma de 2,3 milioane euro care a fost acoperita de acestia din fonduri proprii si dintr-un credit bancar, iar 80% din aceasta valoare s-a reintors in economia romaneasca, orasul Campeni primind din autorizatiile emise o suma de peste 50.000 lei. Constructia inceputa in primavara anului a fost realizata de ATS Group, o alta firma romaneasca din Cluj Napoca, iar energia electrica produsa ce se cifreaza la valoarea de aproximativ 3300 MWh pe an se distribuie prin reteaua Electrica si se vinde clientilor.

Aceasta microhidrocentrala este prima de acest fel din zona, in scurt timp ar trebui sa se inaugureze alta cu o putere mai mare situata la barajul de la Mihoiesti, iar vicepresedintele Florin Roman a anuntat ca asteapta sa se mai construiasca si alte microhidrocentrale in Apuseni care sa produca energie verde.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,210FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente