In data de 29 septembrie 2008 Asociatia Romana a Electricienilor AREL a lansat, la sediul sau din Bucuresti, Initiativa nationala pentru un iluminat economic.

arel
Evenimentul a depasit asteptarile de interes, sala simpozionului devenind neincapatoare pentru numerosii participanti atrasi de tematica propusa, iluminatul cu semiconductoare LED.
In prima parte a intrunirii au prezentat alocutiuni reputati specialisti ai domeniului electric. Cuvantul de deschidere a apartinut presedintelui AREL, Ion Calota, ca reprezentant al organizatorilor.
Din partea domnului Stolan Anders ,Directorul sectiei de cercetari al institului norvegian SINTEF, care nu a putut veni din motive personale, a fost citit un mesaj legat de proiecte comune norvegiano-romane legate de utilizarea eficienta a luminii.
Domnul Corneliu Rotaru de la Agentia Romana pentru Conservarea Energiei a prezentat un alt proiect international “New Green Light” pentru Romania.
Domnul Mihai Simionescu de la Institutul national de Metrologie a prezentat contributia metrologiei romane in dezvoltarea utilizarii tehnologiei LEDurilor.
In finalul primei parti Domnul Stelian Matei, coordonatorul tehnic al evenimentului, a prezentat pe larg tehnologia si sitemele de iluminat cu semiconductoare LED.
Partea a doua, dupa repausul de protocol, a fost deschisa comentariilor din partea participantilor, unele pro, altele contra, concluziile finale fiind insa ca iluminatul folosind LEDurile reprezinta tehnologia viitorului.
Domnul Constantin Ivanovici a sustinut ca pentru tara noastra inca nu a venit momentul tehnologiei cu LEduri fiind considerata mai costisitoare decat introducerea pe scara larga a balasturilor electronice.
Domnul Nicolae Golovanov de la UPB a pus problema acordului public pentru introducerea iluminatului stradal pe baza de LEDuri.
Domnul doctor Badila, pasionat cercetator in automatizari, a vorbit despre aplicatiile domniei sale in medicina folosind iluminatul cu LEDuri .
In final domnul Victor Floroiu a vorbit despre aplicatiile cu LEDuri in advertising.
Beneficiul acestui eveniment, pe langa informatia de valoare transmisa, a fost crearea de relatii noi intre participanti, puncte de legatura pentru dezvoltarea acestei tehnologii si in tara noastra. Printre participati s-au aflat pe langa recunoscuti specialisti, si reprezentanti ai firmelor interesate in distributia sau montarea sistemelor de iluminat cu LEDuri, firme din intreaga tara ba chiar si din tara vecina Ungaria.
Incurajati de acest succes cei de la Asociatia Romana a Electricienilor AREL promit ca vor realiza si alte evenimente de interes pentru domeniul electric . Desi este o organizatie tanara aceasta asociatie isi propune sa fie un mesager activ al tehnologiilor noi in tara noastra ,impulsionand cresterea performantei membrilor acestei bresle.

Autor: Calota Ion
Sursa: Portal Electric

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here