Lantul hotelier Scandic interzice folosirea apei imbuteliate

Scandic, o companie hoteliera nordica, a decis in acest an interzicerea folosirii apei imbuteliate in toate cele 141 de hoteluri detinute de aceasta.

In loc de apa imbuteliata clientilor li se va oferi apa minerala sau plata de la robinetele hotelurilor. Se estimeaza ca astfel se vor reduce emisiile de dioxid de carbon cu 160 de tone. Din cauza faptului ca in tarile Baltice sau din alte zone ale Europei calitatea apei nu este la fel de buna ca in tarile Nordice, Scandic va introduce sisteme locale de purificare a apei in hotelurile in care calitatea acesteia lasa de dorit.

Dar acesta este doar unul dintre lucrurile pe care compania Scandic le-a facut sau planuieste sa le faca pentru a proteja mediul inconjurator. Inca din 1993 compania a trecut la tehnologii „curate” pentru a asigura energie in birourile si hotelurile sale, a ales substante chimice mai putin daunatoare mediului, folosesc alimente organice etc.

Toamna trecuta compania a decis sa-si reduca emisiile de dioxid de carbon la zero pana in anul 2025. S-a planificat ca pana in anul 2011 acestea sa scada la jumatate. Pana la ora actuala emisiile provocate de incalzire, aer conditionat, electricitate si transport s-au imbunatatit de la 5,2 la 3 kg de persoana pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *