Internetul ajuta americanii sa economiseasca mai multa energie in fiecare an

0
372

Pentru fiecare kilowatt per ora de energie electrica utilizat de reteaua de internet,ei economisesc de 10 ori cantitatea consumata,au descoperit studiile recente.

Ritmul in care Statele Unite se bazeaza pe energia eficienta s-a ridicat in zbor din 1995,cand computerul baza internet si revolutia de comunicare a inceput sa patrunda in societate.

Acest studiu realiat de Consiliul American pentru Economia Energiei Eficiente(ACCEE) de saptamana trecuta sta in contrast ascutit la grijile recente,acelea definite de coloana vertebrala a internetului,calculatorul,a inhatat cantitati imense de energie.

Intr-adevar,toate serverele-acele computere care circula direct pe internet-si sistemele care le racoresc folosesc aproximativ 1.2% din electricitatea natiunii,conform unui studiu de anul trecut.Este totusi o putere mare in comparatie cu energia consumata de un Tv color in Statele Unite.

Dar, s-a descoperit ca pentru fiecare Kw/h de electricitate folosit cu informatie si tehnologii de comunicare, S.U.A economiseste de 10 ori aceasta cantitate, conform unui nou raport ACCEE.

„Acceleratia de informatie si tehnologie de-a lungul peisajului U.S.A dupa 1995 face ca productivitatea energiei natiunii sa castige” ,a spus John Laitner de la ACCEE si autorul studiului.”Daca am fi continuat la ritmul istoric din anii anteriori ,noi astazi am fi folosit energia echivalenta de la 1 miliard de butoie de ulei per an decat am folosit pana acum”in timpurile din 1990

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.