Laszlo Borbely, membru al Bordului Ministerial European

0
347

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a fost ales, vineri, 5 noiembrie 2010, membru in primul mandat al Bordului Ministerial European privind Mediul si Sanatatea, componenta politica a Procesului European cu acelasi nume.

Procesul European privind Mediul si Sanatatea isi propune sa faciliteze  coordonarea politicilor nationale pentru a raspunde principalelor provocari  actuale in domeniul mediului si sanatatii.

Este o onoare dar si o responsabilitate pentru mine sa fiu ales membru in acest  for european, care reuneste doua domenii complementare: mediul si sanatatea. Nu putem vorbi despre sanatate fara un mediu curat. Este o provocare pentru mine, dar mai ales pentru Romania, ca politicile nationale din cele doua domenii sa nu ramana doar pe hartie, ci sa reusim sa le implementam si sa avem rezultate concrete„, a transmit ministrul Laszlo Borbely, prin Directia de comunicare a Ministerului Mediului.

Bordul Ministerial European, infiintat prin Conferinta ministeriala privind mediul si sanatatea de la Parma, din martie 2010, este format din 8 ministri, reprezentand, in mod egal, cele doua domenii de competenta.

Laszlo Borbely, impreuna cu omologii din Turcia, Azerbaijan si RM sau Belarus, au fost alesi de Comitetul pentru politici de mediu al Comisiei Europene pentru Europa pentru exercitarea unui mandat de 2 ani (2011-2012).

Ceilalti patru ministri, ai sanatatii, care vor intregi Bordul European, au fost alesi de Comitetul Regional European al Organizatiei Mondiale a Sanatatii si reprezinta Franta, Malta, Serbia si Slovenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.