László Borbély s-a intalnit cu ambasadorii Turciei si Braziliei in Romania

  0
  374
  Laszlo Borbely
  László Borbély s-a întâlnit cu ambasadorii Turciei și Braziliei în România
  Laszlo Borbely
  László Borbély s-a intalnit cu ambasadorii Turciei si Braziliei in Romania

  Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, s-a intalnit luni, 26 martie, la sediul institutiei, cu ambasadorii Turciei si Braziliei in Romania, Excelenta sa Ömür Sölendil respectiv Excelenta sa Raymundo Santos Rocha Magno.

  In cadrul intalnirii cu amasadorul Braziliei au fost purtate discutii cu privire la Conferinta Rio+20 ce va avea loc in luna iunie la Rio de Janeiro, László Borbély precizand ca “este intalnire extrem de importanta si toata lumea doreste sa avem un rezultat comun dar acest lucru depinde de solutionarea particularitatilor fiecarui stat in parte. Trebuie sa transmitem un mesaj foarte clar si consecvent iar pentru aceasta trebuie sa obtinem o vointa politica comuna la nivel guvernamental in randul statelor participante pentru ca altfel ne vor mai trebui alti 20 de ani ca sa finalizam temele deja abordate si negociate si va fi prea tarziu atunci”.

  Ministrul László Borbély si-a exprimat multumirea fata de stransa colaborare pe care a avut-o cu ambele state pe perioada in care a detinut presedintia Comisiei pentru Dezvoltare Durabila CSD 19 din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite si a primit, la randul sau, asigurari din partea celor doi oficiali de o deschidere totala pentru colaborare pe orice aspecte de mediu vulnerabile.

  Excelenta sa Ömür Sölendil a declarat ca “Turcia considera Romania ca pe o tara sora in ceea ce priveste colaborarea pe problemele de mediu” iar ministrul Mediului si Padurilor a adaugat ca “in acest moment avem un acord pe mediu intre cele doua guverne care trebuie reinnoit in anul 2013. Avem o colaborare foarte buna deoarece avem tinte comune cum ar fi problematica Marii Negre, ecosistemul Deltei Dunarii si in general aspecete ce privesc managementul resurselor de apa”.

  In cadrul intalnirilor, ministrul László Borbély a lansat, prin intermediul celor doi ambasadori, invitatii catre ministrii mediului din cele doua state de a vizita tara noastra si de a se intalni pentru a consolida eforturile comune facute in domeniul protectiei mediului inconjurator.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.