Peste 600 de saci de deseuri, pescuti de pe raurile Sieu, Budac si Bistrita

0
493
Peste 600 de saci de deşeuri, pescuţi de pe râurile Şieu, Budac şi Bistriţa
Peste 600 de saci de deseuri, pescuti de pe raurile Sieu, Budac si Bistrita

La finele saptamanii trecute, in cadrul actiunilor derulate sub sloganul “Ziua Mondiala a Apei”, personalul de la Sistemul de Gospodarire a Apelor, de la Primaria Mariselu si Primaria Sieu alaturi de membri ai Partidului Ecologist Roman – filiala Bistrita si voluntari de la Asociatia Pescar Sportiv Bucuresti (filiala Bistrita-Nasaud), Asociatia Lucioperca, Asociatia Esox Spinning Club si asociatia Gal „Ruralis” s-a implicat intr-o noua actiune de ecologizare pe raurile Sieu si Budac. O actiune de curatare a malurilor raului Bistrita s-a derulat si in 22 martie, cand angajatii SGA BN au colectat 64 saci de gunoaie.

“Am scapam de gunoaie pe raul Budac mal stang si drept aval si amonte pod DJ173 in localitatea Jelna pe o distanta de cca 5km; raul Sieu aval localitatea Mariselu pana la confluenta cu raul Budac, pe o distanta de 7 km; raul Sieu de la confluenta cu raul Bistrita, pana la puntea pietonala de la Arcalia, distanta 7 km; raul Sieu intre localitatile Sieu si Mariselu distanta 8 km. Succesul acestei manifestari il datoram si elevilor care au participat alaturi de noi la aceste actiuni, proveniti de la Scoala Generala nr.3, Scoala Generala nr.1 si Scoala Sfanta Maria din Bistrita”, precizeaza purtatorul de cuvant al institutiei, Mirela Barbos.

Transportul sacilor rezultati in urma acestor actiuni s-a asigurat de catre autoritatile publice locale prin intemediul serviciilor proprii de salubrizare.
“De Ziua Mondiala a Apei, imi exprim speranta ca, prin efortul nostru comun, vom reusi sa-i convingem pe cei implicati, agenti economici, operatori, autoritati locale, dar chiar si pe simpli cetateni, ca este mult mai ieftin sa protejezi resursele de apa decat sa le risipesti sau sa incerci sa le readuci la o calitate corespunzatoare, dupa ce ele au fost poluate deja.” Acesta a fost mesajul directorului general al Administratie Nationale “Apele Romane”, Ing. Dávid Csaba, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, insusit si la Bistrita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.