Lege pentru zonele verzi

0
490

Bucurestenii vor putea sa se plimbe cu bicicletele si rolele in parc. Decizia a venit in urma aprobarii noului proiect de lege privind spatiile verzi din Capitala.spatii verzi

Panourile instalate la intrarea in parcuri vor indica locurile in care se permite stationarea pe iarba, zonele de odihna si recreere fiind indicate pe o harta. Astfel, bucurestenii vor sti unde pot sta si unde nu, pe spatiul verde, urmarind un indicator asemanator unui zambet. Si cei cu bicicletele sau cu rolele vor avea acces in parcuri, insa pe traseele special amenajate.

Aprobata cu majoritate de voturi noua lege a spatiilor verzi da dreptul doar Directiei de Protectie a Mediului din cadrul municipalitatii sa dea avize pentru defrisare. Astfel, va fi mai usor de urmarit traseul acestor avize si vina nu va mai fi aruncata de la o directie la alta. Noul proiect are prevederi clare legate de protectia mediului, dar si de eventualele sanctiuni. Cei care vor afecta zonele verzi prin lucrari de constructii, infrastructura edilitara si transport fara respectarea prevederilor legale vor scoate din buzunar intre 300 si 1.000 de lei, pentru persoane fizice si intre 2.500-5.000 – pentru persoane juridice.

Persoanele care vor primi aviz de defrisare trebuie sa planteze sase arbori pentru fiecare copac taiat pe terenul propriu. In cazul in care nu exista posibilitatea plantarii pe amplasamentul unde s-a dezafectat vegetatia, plantarea in compensare se va executa pe o suprafata de teren indicata de Administratia Lacuri si Parcuri.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.