Legea picnicului a trecut de Camera Deputatilor: la iarba verde, doar in locuri special amenajate

Legea picnicului a trecut de Camera Deputatilor: la iarba verde, doar in locuri special amenajate

Camera Deputatilor a votat marti legea picnicului, care interzice iesirile la iarba verde in alte locuri decat cele special amenajate. Cei care nu vor respecta prevederile legii risca amenzi cuprinse intre 100 si 5.000 de lei.

Autoritatile locale vor amenaja spatii speciale in parcuri sau in afara oraselor pentru cei care doresc sa organizeze picnicuri, iar argumentul este protejarea mediului, fiind bine stiut faptul ca in urma petrecaretilor raman mai mereu munti de resturi menajere, imprastiate peste tot.

Evident, in spatiile special amenajate vor exista si locuri unde sa se arunce resturile.

Administratorul zonelor de picnic este obligat sa asigure amenajarea arealului „prin interventii minime asupra mediului natural, fara efectuarea de defirisari, modificari ale malurilor sau albiilor apelor ori betonari sau asfaltari ale solului”.

In acelasi timp, autoritatea locala este obligata sa „prevada in bugetul propriu sumele necesare asigurarii si functionarii” zonelor de picnic si „sa includa clauze aferente salubrizarii zonelor in care se desfasoara activitatea de picnic in contractul cu operatorul local”.

Actul normativ are ca scop „prevenirea, reducerea si eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de practicarea inadecvata a activitatilor de picnic”.

Proiectul a fost adoptat de Senat in 31 octombrie 2011, iar Camera este for decizional. Actul normativ merge spre a fi supus promulgarii sefului statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *