Legea privind spatiile verzi, amanata din nou

0
306

Actul normativ care restrictioneaza constructiile pe spatiile verzi nu a primit nici acum acordul deputatilor din Comisia de mediu. Ordonanta de urgenta va fi rediscutata in aceeasi comisie a Camerei Deputatilor peste trei saptamani.

Ordonanta de Urgenta nr. 114 privind amenajarea spatiilor verzi a fost supusa dezbaterii si amanata, ieri, intr-o sedinta a Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic.

Comisia se va intruni insa, din nou, peste trei saptamani. Vicepresedintele comisiei, Mircea Dusa, a declarat, pentru „Adevarul”, ca „ordonanta nu a fost respinsa, ci amanata, deoarece in acest moment exista mai multe acte normative care reglementeaza acelasi domeniu, respectiv restrictionarea constructiilor pe spatiile verzi”.

„Chiar eu am sustinut rediscutarea acestui act normativ, si din pozitia mea de vicepresedinte al comisiei, dar si din aceea de membru al PSD”, a spus Mircea Dusa.

Ministerul mediului s-a opus

Deputatul Lucia Varga sustine ca initiativa de a rediscuta ordonanta apartine grupului liberal. „Secretarul de stat, Dan Carlan din Ministerul Mediului, a declarat in sedinta ca se opune adoptarii ordonantei pentru ca exista si alte acte normative care prevad cam acelasi lucru ca si Ordonanta 114, cum ar fi Legea 24, de exemplu, care tine tot de spatii verzi”, a declarat Lucia Varga pentru „Adevarul”.

Fostul ministru al Mediului Attila Korodi afirma, recent, ca actul normativ privind spatiile verzi nu va trece de Parlament in forma in care a fost adoptat de Guvernul Tariceanu.

Nici deputatii democrat -liberali, membri ai comisiei, nici reprezentantii Ministerului Mediului nu au putut fi contactati.

Prevederi

Ordonanta 114 din 2007 prevede obligatia autoritatilor locale de a asigura din terenul intravilan o suprafata de spatiu verde de minimum 20 de metri patrati pe cap de locuitor pana la 31 decembrie 2010 si de 26 de metri patrati pana la sfarsitul anului 2013.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.