Panouri solare pentru centrele sociale din judetul Prahova

Toate centrele sociale din judetul Prahova vor fi dotate, pana la sfarsitul acestui an, cu panouri fotovoltaice, scrie NewsIn. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, centrele din Urlati si Puchenii Mari utilizeaza deja astfel de sisteme pentru incalzirea apei.
panouri solare
“Pentru ca cele doua panouri instalate la Urlati si Puchenii Mari si-au dovedit eficienta, pana la sfarsitul anului toate centrele de asistenta sociala din judet vor fi dotate cu astfel de sisteme.

In plus, scoala de la Potigrafu si cateva persoane private se incalzesc deja cu pompa de caldura”, a declarat Cosma, la prima intalnire a Agentiei pentru Energii Regenerabile din Consiliul Judetean Prahova, Primaria Ploiesti, Universitatea Petrol si Gaze Ploiesti si operatorii de servicii din Ploiesti.

Programele beneficiaza de fonduri europene

La Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti, laboratorul de energii regenerabile este dotat cu mai multe astfel de sisteme care folosesc energia alternativa. “Sunt fonduri mari pe diverse programe de mediu care platesc proiecte pe energii regenerabile.

Uniunea Europeana acorda un grant peste valoarea acelui proiect pana la 500.000 de euro”, a mai spus presedintele Consiliului Judetean Prahova.

Proiecte pe energii regenerabile au si cateva comune din judet. Este vorba de Cornu, care are un proiect eligibil la Ministerul Mediului cu panouri solare, sau de Dumbravesti, care are depus la acelasi minister un proiect de iluminat public cu lampi solare. De asemenea, la Boldesti-Scaieni se vrea constructia unei centrale eoliene.

Proiecte in mediul rural

Proiecte similare vor fi dezvoltate si in comunele din judetul Prahova. La Dumbravesti, un proiect aprobat de autoritatile
centrale de mediu prevede ca iluminatul public sa se faca cu lampi solare.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente