Legea vanzarii terenurilor agricole a trecut de Camera Deputatilor

0
471
Agricultur? ecologic?: 6 - 7 mil. euro pentru 15.000 de fermieri
Agricultură ecologică: 6 - 7 mil. euro pentru 15.000 de fermieri
Legea vanzarii terenurilor agricole a trecut de Camera Deputatilor
Legea vanzarii terenurilor agricole a trecut de Camera Deputatilor

Dupa ce Senatul a admis cererea de reexaminare a legii privind vanzarea terenurilor agricole, formulata de presedintele Traian Basescu, si deputatii au dat unda verde proiectului.

Conform proiectului, in forma adoptata de Camera, cetatenii si

persoanele juridice apartinand unui stat membru al Uniunii Europene sau statelor care sunt parte la Acordul privind Spatiul Economic European sau Confederatiei Elvetiene pot achizitiona teren agricol in Romania in conditii de reciprocitate.

Cetateanul unui stat tert si apatridul cu domiciliul intr-un stat tert, precum si persoanele juridice avand nationalitatea unui stat tert pot dobandi dreptul de proprietate asupra terenurilor agricole situate in extravilan in conditiile reglementate prin tratate internationale, pe baza de reciprocitate, in conditiile acestei legi.

In noul proiect se mentine dreptul de preemptiune al coproprietarilor, arendasilor, proprietarilor vecini, precum si al statului roman, prin Agentia Domeniilor Statului, in aceasta ordine, la pret si in conditii egale.

Terenurile agricole situate in extravilan pe o adancime de 30 km fata de frontiera de stat si tarmul Marii Negre, catre interior, precum si cele situate in extravilan la o distanta de pana la 2.400 m fata de obiectivele speciale pot fi instrainate prin vanzare-cumparare doar cu avizul specific al Ministerului Apararii Nationale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.