Cort al Asociatiei „Romania Vie” la Bucuresti cu informatii despre exploatarea gazelor de sist

Cort al Asocia?iei „România Vie” la Bucure?ti cu informa?ii despre exploatarea gazelor de ?ist
Cort al Asociatiei „Romania Vie” la Bucuresti cu informatii despre exploatarea gazelor de sist
Cort al Asociatiei „Romania Vie” la Bucuresti cu informatii despre exploatarea gazelor de sist

Asociatia „Romania Vie” si un grup de voluntari a amplasat in Piata Universitatii, langa spitalul Coltea, un cort unde impart trecatorilor pliante cu informatii despre explorarea/exploatarea gazelor de sist si fracturarea hidraulica. Cortul este singurul de acest gen din Bucuresti si va sta in in aceasta locatie timp de trei saptamani (17 februarie-9 martie). Tot in Piata Universitatii, in fata Teatrului National, sunt zilnic cateva persoane care sustin ca fac greva foamei ca forma de protest impotriva fracking-ului in Romania.
Dupa ce expira perioada de trei saptamani, ong-ul spera sa obtina prelungirea autorizatiei pentru amplasarea cortului cu inca trei saptamani, pana pe 4 aprilie, ziua internationala „Anti Fracking”.

Voluntarii impart trecatorilor pliante in care sunt detaliate implicatiile explorarii si exploatarii gazelor de sist in viziunea ONG-ului.
Informatiile principale din pliantele impartite de voluntari:
– „70% din teritoriul Romaniei este concesionat pentru extragerea gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice!”
– Extrema Urgenta! Romania in pericol!
– fracturarea hidraulica pentru gaze de sist inseamna: otravirea apelor, otravirea pamantului, otravirea aerului, cutremure de pamant;
– 60.000 de sonde vor contamina iremediabil apa, solul si aerul. Pe scurt: Moarte!

Pliantul mai prezinta o serie de informatii detaliate despre impactul asupra mediului, sanatatii si economiei, fara a prezenta insa sursa acestora.

„La acest cort stam patru-cinci oameni. Suntem un grup format la tabara de greva foamei din fata Teatrului National Bucuresti, insa autorizatia de amplasare a cortului este luata pe numele Asociatiei Romania Vie. Informam cetatenii despre pericolul fracturarii hidrauluice si exploatarea gazelor de sist in Romania si dam pliante. Am cerut TVR sa organizeze o dezbatere publica despre acest subiect si nu au vrut. Au venit foarte multi oameni sa intrebe si sa semneze petitia impotriva gazelor de sist si a fracturarii hidraulice. Aceasta petitie insa nu este gata inca. Doar un cetatean care a venit aici a fost pentru exploatarea gazelor de sist”, spune Alexandru Lesman, unul dintre voluntarii care stau la cort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *