Deputatul Sturzu: Legea voluntariatului, promisiune electorala care trebuie respectata

Deputatul Sturzu: Legea voluntariatului, promisiune electorala care trebuie respectata
Deputatul Sturzu: Legea voluntariatului, promisiune electorala care trebuie respectata

Deputatul social-democrat Mihai Sturzu a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, la Bistrita, ca proiectul de lege privind activitatea de voluntariat va fi finalizat lunea viitoare, iar initiativa va fi semnata de premierul Victor Ponta si de ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu. Sturzu a precizat ca, alaturi de legea intershipului, vor fi plantate “mici seminte de responsabilitate sociala” la nivel national.

“Tinerii au nevoie de locuri de munca, dar angajatorii, pe de alta parte, spun ca avem tineri frumosi, destepti, dar nu sunt pregatiti sa intre in campul muncii cand termina facultatea sau liceul. Noi ne-am gandit ca este absolut necesar si ca nu putem inainta fara aceasta etapa intermediara din viata oamenilor, intre etapa de studii si etapa de munca propriu-zisa. Iar aceasta etapa ar putea fi reglementata prin cele doua legi, legea voluntariatului si legea intershipului (n.n. – care se refera la stagiile de practica)”, a declarat parlamentarul PSD.

Potrivit acestuia, indiferent de modul in care va arata cadrul legislativ, “perioadele de practica si de voluntariat din timpul studiilor trebuie sa fie recunoscute ca experienta profesionala”. Astfel, a explicat deputatul Sturzu, la absolvirea studiilor, tanarul se poate angaja, pentru ca are experienta profesionala in domeniul respectiv, chiar daca acea perioada nu va fi calculata matematic drept “vechime in munca”.

Proiectul legislativ, a mai spus parlamentarul social-democrat, reprezinta un cumul de propuneri venite de la cateva sute de organizatii nonguvernamentale armonizate cu legislatia de catre specialistii Parlamentului.

“Sper ca luni sa avem variant finala, agreata d etoata lumea, care sa contina taote prevederile, astfel incat sa putem merge mai departe in procesul legislative. Imi doresc din tot sufletul si am avut déjà cateva discutii preliminare ca aceasta lege sa fie semnata in primul rand de premierul Victor Ponta (presedintele PSD), de ministrul Tineretului si Sportului – Nicolae Banicioiu (presedintele TSD). Este un lucru pe care noi ni l-am asumat in campania de anul trecut si este normal sa ne tinem de cuvant. Mai departe, lista de sustinere a acestei legi va cuprinde toti parlamentarii tineri ai PSD”, a precizat Mihai Sturzu.

In context, parlamentarul PSD a precizat ca Romania are un mare potential tocmai prin resursa umana de care dispune, dar trebuie sa-siu adapteze sistemul de invatamant noilor realitati, axate pe inovatie si creativitate.

“Realitatea nu arata prea grozav si o stim cu totii. Sunt foarte preocupat de ce se intampla cu tinerii, de ce destin are aceasta tara. Tot vorbim de resurse si pare ca e un loc comun, vorbim de energie, de gaze, de ape, copaci, dar mi se pare ca uitam de cea mai important resursa, si anume resursa umana. Daca noi nu educam aceasta resursa, s-a putea ca peste 5-10-50 ani cine stie ce sa se intample cu tara noastra”, a spus Sturzu, convins ca generatia de “30+” de astazi nu trebuie sa fie una de sacrificiu, ci una a reconstructiei Romaniei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente