Telefoanele mobile ar putea fi incarcate cu energie solara

0
467
Telefoanele mobile ar putea fi încărcate cu energie solară
Telefoanele mobile ar putea fi incarcate cu energie solara
Telefoanele mobile ar putea fi incarcate cu energie solara

Compania franceza SunPartner a construit un ecran pentrutelefoanele mobile care va permite incarcarea acestora de la soare, iar in prezent testeaza aceasta inovatie impreuna cu mai multi producatori de telefoane mobile printre care se numara si Nokia, scrie Capital.ro.

SunPartner, cu sediul in Aix-en-Provence, nu este prima compania care s-a gandit sa foloseasca energia solara pentru a incarca telefoanele mobile.

In urma cu cativa ani producatori precum Samsung sau Sharp au lansat pe piata telefoane mobile care aveau carcase solare, insa acestea nu au prins la public deoarece utilizatorii nu doreau sa isi puna telefoanele pe masa cu ecranul in jos de teama sa nu piarda vreun mesaj  sau sa isi zgarie ecranul.

Ideea francezilor este sa monteze celulele solare pe ecranul telefonului mobil. Acestia folosesc benzi de celule de film subtiri peste care au adaugat un strat de lentile mici. Francezii spun ca prototipul actual are o transparenta de 82%, insa versiunile viitoare vor avea peste 90%.
Compania franceza a inregistrat deja peste 30 de patente pentru aceasta tehnologie. Montarea acestor panouri ii va costa pe producatorii de telefoane doar 2,30 dolari per telefon, potrivit oficialilor francezi.

Aceasta tehnologie nu va inlocui incarcatoarele clasice. Utilizatorii vor fi nevoiti sa isi incarce in continuare telefoanele de la priza, insa aceste panouri va oferi bateriei o autonomie mai mare cu 20% in regim de utilizare normal.

SunPartner  este o companie cu 30 de angajati infiintata de opticianul Joel Gilbert si omul de afaceri Ludovic Deblois. Ei au afirmat cu lucreaza cu trei mari producatori de telefoane mobile printre care si Nokia. Ei spera ca primele telefoane cu astfel de panouri sa fie pe piata cel mai tarziu in 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.