BERD finanteaza o firma austriaca sa ridice un parc eolian in Dobrogea

BERD finanteaza o firma austriaca sa ridice un parc eolian in Dobrogea
BERD finanteaza o firma austriaca sa ridice un parc eolian in Dobrogea

BERD va acorda firmei austriece Land Power din Constanta, detinuta de Lukerg Renew GmbH, un credit de 96.6 milione de euro pentru constructia unui parc eolian de 84 MW in Tulcea. Cele 42 de turbine vor fi localizate in comunele Dorobantu, Topolog si Casimcea, costul total a proiectului fiind de 137.9 milioane euro.

BERD precizeaza ca proiectul va ajuta Romania sa-si majoreze capacitatea de energie regenerabila, pentru a atinge obiectivele de energie verde impuse de UE.

„Implementarea proiectului va oferi increderea potentialilor investitori in generarea de energie din vant si de a creste cantitatea de energie verde si de certificate tranzactionate pe OPCOM, influentand lichiditatea si preturile. Este de asteptat ca proiectul sa contribuie si la dezvoltarea unei mase critice de generare a energiei din surse regenerabile in Romania, care va ajuta la cresterea cotei energiei regenerabile ca pondere din productia totala de energie electrica la 38% pana in 2020 (estimata la 18% dupa excluderea marilor producatori de energie hidro), de la un nivel de 5% in 2012”, spune BERD.

Mai mult, proiectul va consolida piata de finantare a proiectelor intr-o tara care s-a bazat pana acum intr-o mare masura pe structuri de corporate finance pentru a dezvolta active in electricitate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente