Leii din Kenya sunt amenintati cu disparitia in mai putin de 20 de ani

lions_knp-ns18.jpgDin ce in ce mai multe specii de animale sunt pe cale de disparitie. Inmultirea lor in captivitate se produce adesea mult mai dificil decat in libertate. Se stie deja ca ursii Panda s-ar putea sa dispara in urmatoarele 2-3 generatii. Mai nou, specialistii au constatat ca leii din Kenya sunt  intr-un pericol mai mare decat se credea pana acum.

Agentia Reuters a declarat ca cei de la protectia animalelor salbatice din Kenya au ajuns la concluzia ca leii ar putea sa dispara de pe teritoriul tarii in urmatorii 20 de ani. Acestia au mai declarat ca tendinta de scadere a numarului de lei este suparatoare si ca se impun masuri pentru a stabiliza numarul de exemplare deja existent, acesta fiind de 2000, sau de a mari cifrele pentru a le aduce la un nivel acceptabil din punct de vedere ecologic.

Cauzele disparitiei leilor sunt cele cu care se confrunta si alte rase: schimbarea climatica, distrugerea habitatului, boli si conflictul cu oamenii.
Kenya, o tara a carei economie depinde de turism, a pierdut in medie, in ultimii 7 ani, cate 100 de exemplare. Astfel, de la un numar de 2749 lei in 2002 s-a ajuns in prezent la aproximativ 2000.

Sursa: www.reuters.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *