Leoaicele de la un zoo egiptean iau anticonceptionale

Situatie inedita la o gradina zoologica din Egipt unde… se nasc prea multi lei. Felinele se inmultesc uimitor de repede spre disperarea conducerii care a venit cu o solutie cel putin ciudata. Leoaicele primesc contraceptive orale.

Gradina zoologica Giza din Cairo este cunoscuta organizatiilor pentru drepturile animalelor pentru conditiile extrem de proaste in care sunt tinute necuvantatoarele. Spatiile mici sunt si motivul exploziei natalitatii printre feline. Pentru ca stau in aceeasi cusca pana la cinci lei este aproape imposibil pentru ingrijitori sa le urmareasca tuturor evolutia. Dupa ce au ajuns la un numar record de exemplare, 53 mai exact, veterinarii au decis ca este cazul sa opreasca valul de nasteri cu pilule anticonceptionale.

„Le dam leoaicelor cate doua pilule la fiecare 15 zile”, a declarat veterinarul Waleed Shaban Bader.

Aparent, metoda da rezultate. Numarul nasterilor a scazut cu 30%. Dar gradina zoologica din Cairo are probleme mult mai mari. Pentru un ban in plus, ingrijitorii le permit vizitatorilor sa atinga animalele, sa le hraneasca sau sa se fotografieze cu ele, desi toate acestea sunt interzise.

Activistii pentru drepturile animalelor spun ca situatia la Giza s-a ameliorat in ultima vreme, dar mai sunt multe lucruri de facut.

Sursa: Realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *