Lilieci gasiti morti in prejma fermelor eoliene din Canada

De aproape un deceniu, cercetatorii avertizeza cu privire la victimele produse de fermele eoliene peste tot in lume.
lilieci
Un nou studiu, dat recent publicitatii, avertizeza asupra numarului mai mare de lilieci morti in preajma turbinelor, decat cel al pasarilor.
Erin Baerwald, ecologist la Universitatea din Calgary, Canada, a studiat 75 de exemplare, gasite moarte in apropierea unei ferme eoliene din Alberta, Canada. Liliecii studiati nu prezentau leziuni externe, care ar fi putut fi produse de turbine, precum pasarile gasite moarte in zona fermelor eoliene. Saizeci si noua din cei saptezeci si cinci de lilieci disecati prezentau hemoragii interne. Astfel, diagnosticul oficial al echipe conduse de Erin Baerwald a fost barotrauma, afectiune produsa de scaderea presiunii ambientale.
Turbinele eoliene produc o scadere a presiunii aerului, in special in preajma lamelor lor, si astfel liliecii care se apropie la mai putin de un metru de aceste lame sufera un accident pulmonar, fapt ce le cauzeaza moartea. Pasarile nu sufera astfel de accidente, deoarece plamanii lor sunt mai rigizi si mult mai rezistenti la scaderea presiunii aerului.
“Aceasta descoperire ne poate ajuta sa gasim solutii pentru a tine cat mai departe liliecii de fermele eoliene”, a declarat Virgil Brack, cercetator la Environmental Solutions&Inovations, Cincinnati, Ohio.

Sursa: Treevolution

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente