Influenta principalelor elemente climatice asupra organismului uman

Omul este o fiinta meteosensibila, reactionand diferit la elementele climatice, in functie de fondul genetic trebuie sa-si constientizeze meteorosensibilitatea si sa-si evalueze potentialul de aclimatizare pentru a putea preveni eventualele situatii de risc ce ii pot afecta sanatatea, siguranta, productivitatea si creativitatea. Meteosensibilitatea este sensibilitatea detinuta de un organism la modificarile atmosferice, prin declansarea sau…

Citește mai departe

Tanar lovit in cap cu pistolul de un angajat al Politiei Locale din Capitala. Se anunta proteste [video]

UPDATE – Societatea civila s-a organizat pe Facebook si se pregateste de protest. Diseara, de la ora 19:30, oamenii sunt asteptati in fata sediului Politiei Locale Sector 1 pentru a-si exprime nemultumirea fata de agresiunea tanarului Ionut Cojan. „Luam atitudine impotriva Politiei Locale, o institutie de forta evoluata prin sporirea succesiva a puterilor unor pazinici…

Citește mai departe

Loboda are de doua ori mai multa vitamina C decat lamaia si spanacul

Loboda, cunoscuta si sub denumirea de spanacul francezului sau spanac nemtesc de munte, este folosita, inca din antichitate, pentru deosebitele proprietati detoxifiante si antioxidante. Planta contine glucide, celuloza, proteine, substante minerale (potasiu, fosfor, calciu), acidul oxalic liber, pigmenti clorofilieni si carotenoizi. Loboda are cantitati semnificative de vitamina K si de doua ori mai multa vitamina…

Citește mai departe
Miracolul din frunza de p?trunjel. E uluitor ce efecte poate avea aceast? plant?-medicament!

Miracolul din frunza de patrunjel. E uluitor ce efecte poate avea aceasta planta-medicament!

Ce se cunostea pana acum despre patrunjel Este bogat in vitamina C, provitamina A, fier si mangan (100 g de patrunjel proaspat contine 200-240 mg vitamina C, 60 mg provitamina A, 19 mg fier si 0,5 mg mangan). Patrunjelul este de patru ori mai bogat in vitamina C decat portocala, iar continutul de fier este mult mai mare decat cel din spanac. Practic,…

Citește mai departe

Rostopasca, planta care lupta cu hepatita si cancerul

Rostopasca este recomandata ca remediu in peste 150 de afectiuni, de la dermatoze banale, la temutul cancer sau la infectiile virale, inca imposibil de tratat cu medicamentele actuale. Ea se utilizeaza cu rezultate excelente in tratarea hepatitelor cronice, a colicilor hepato-biliare, colecistitelor, diskineziei biliare, tusei spastice. Aceasta planta este, inainte de toate, un stimulent al…

Citește mai departe

Cele mai bune antibiotice naturale si antivirale

Sir Alexander Fleming a descoperit puterea antibacteriana a mucegaiului in Penicillium notatum in 1928. Chiar daca si-a dovedit eficienta in distrugerea stafilococului auriu ( Staphylococcus aureus) si alte bacterii nocive, industria farmaceutica a renuntat incetul cu incetul la recompensa oferita de natura, venind cu multe alte inventii – cosmarul anitibioticelor moderne, care cauzeaza la fel…

Citește mai departe

Cele mai toxice 10 alimente pe care le consumam frecvent

Obisnuim sa credem ca alimentele consumate frecvent contin doar vitamine si elemente nutritive, fiind benefice pentru sanatatea noastra. Ei bine, foarte multe dintre aceste alimente comune ascund si substante toxice, extrem de periculoase. TopTenz a aflat secretele celor mai cunoscute, dar si celor mai toxice fructe, legume sau feluri de mancare, prezentand conditiile in care acestea devin daunatoare. Cassava (Yuca) Cassava este un…

Citește mai departe
Cum influen?eaz? memoria cele mai utilizate pesticide din lume?

Cum influenteaza memoria cele mai utilizate pesticide din lume?

In ultimele doua luni, au aparut noi cercetari care asociaza pesticidele alimentare cu patru probleme diferite de sanatate. Aceste descoperiri, intemeiate pe baza unor rezultate anterioare, indica faptul ca expunerea la pesticide duce la aparitia mai multor efecte adverse, subliniind inca o data importanta consumului de alimente organice, relateaza Wakeup-world.com 1. Un pesticid obisnuit poate…

Citește mai departe
Surse de calciu nebanuite

Fasolea, lintea, nautul si mazarea previn diabetul zaharat

Studiile cercetatorilor din Canada sustin ca fasolea, lintea, nautul si mazarea previn diabetul zaharat. Oamenii de stiinta din Canada sustin ca un consum ridicat de leguminoase poate sa previna diabetul zaharat de tip 2. Lista alimentelor „magice” contine fasole, mazare, naut si linte. Leguminoasele pot reduce in mod semnificativ tensiunea arteriala, nivelul de glucoza din…

Citește mai departe

Porumbul modificat genetic poate provoca aparitia cancerului

Porumbul modificat genetic poate provoca aparitia cancerului. Asta sustin cercetatorii francezi dupa doi ani de experimente pe sobolani. Rozatoarele, hranite cu porumb modificat genetic, au dezvoltat tumori de marimea unei mingi de ping pong. Vestea a provocat un soc in toata lumea, iar acum s-a discutat in Parlamentul European posibilitatea excluderii acestor produse de pe…

Citește mai departe

Substantele chimice folosite in fracturarea hidraulica si riscurile pentru sanatatea umana si organismele vii

Dincolo de plangerile populatiei afectate, efectele reale asupra sanatatii si legatura lor directa cu fracturarea hidraulica sunt rareori documentate, pentru ca nu a existat o preocupare oficiala in acest sens, iar pe de alta parte fracturarea este exceptata de la divulgarea compusilor chimici utilizati, ceea ce a ingreunat diagnosticarea si stabilirea unor corelatii. Potrivit activistilor…

Citește mai departe

Pesti cu cancer de piele

Potrivit unui studiu facut de cercetatori britanici si australieni, pestii sufera, ca si oamenii, de cancer de piele, datorat, probabiul, radiatiilor ultraviolete ale Soarelui, informeaza Maxisciences (11 august). Studiul lor a fost publicat in revista PLoS On si arata ca pestii Plectropomus leopardus care traiesc langa bariera de corali prezinta leziuni cutanate – 15% din…

Citește mai departe

Dioxinele – un pericol real si invizibil pentru sanatatea noastra

Ce sunt dioxinele? Dioxinele sunt un grup de substante complexe, divizate, conform abordarii din legislatia europeana, in 2 clase majore: dibenzo-p-dioxine policlorurate (PCDDs) cu 75 compusi (congeneri), respectiv dibenzofurani policlorurati (PCDFs) cu 135 compusi (congeneri), din care 17 sunt considerati cu risc toxicologic ridicat. Sub denumirea generica de dioxine este inclusa si clasa bifenililor policlorurati…

Citește mai departe

Garda de Mediu monitorizeaza eliminarea din uz si neutralizarea echipamentelor care contin PCB (Compusi bifenili policlorurati)

Garda de Mediu desfasoara pana in luna noiembrie controale la agentii economici care detin echipamente cu compusi PCB (Compusi bifenili policlorurati). Rodica Zelinca, comisar sef la Garda de Mediu Botosani a declarat ca aceste echipamente aveau termen de eliminare s-au inlocuire 31 decembrie 2010. “In cazul in care aceste echipamente sunt in conservare, societatile urmeaza sa…

Citește mai departe

Oamenii de stiinta din Alaska avertizeaza ca ursii polari sunt afectati de o afectiune misterioasa.

Animalele, atat cele din captivitate, cat si cele aflate in libertate, isi pierd blana si au leziuni inexplicabile pe piele. Cercetatorii au preluat imediat mostre de sange pe care le-au trimis la laborator pentru efectuarea analizelor medicale. Abia apoi vor decide ce tratament le vor da ursilor polari care au inceput sa cheleasca din senin,…

Citește mai departe

    Radiatiile nu pot fi simtite tactil, mirosite sau gustate, nivelul mediu permis de expunere la radiatii naturale este de 3,1 MSV

    Nivelul mediu permis de expunere la radiatii naturale este de 3,1 MSV, in vreme ce la centrala nucleara de la Fukushima se inregistra marti, 15 martie, 400 MSV. Radiatiile nu pot fi simtite tactil, mirosite sau gustate. Exista patru tipuri primare de radiatii. Particulele Alfa sunt mai grele, iar cand exista in mediu necontrolat nu…

    Citește mai departe
    Un calmant utilizat la nivel global cre?te semnificativ riscul unei persoane de a suferi un atac de cord

    Analgezicele uzuale distrug ficatul si pot duce la coma

    Aproape 20.000 de americani sunt spitalizati anual cu leziuni hepatice din cauza consumului excesiv de Acetaminofen, cunoscut sub numele de Paracetamol, relateaza in ultimul sau numar New Scientist. Jennifer King de la Northwestern University din Chicago subliniaza: clientii cumpara cu usurinta si fara sa se gandeasca la potentialul toxic al analgezicelor disp In cadrul unui…

    Citește mai departe

    Colorantul din sucul galben provoaca alergii

    Chimicalele din lichidele pe care le consumam frecvent sunt responsabile de aparitia unor probleme ale pielii si a catorva afectiuni respiratorii. Colorantii, conservantii, aromatizantii si indulcitorii din sucuri pot provoca alergii, si uneori pot agrava sau favoriza aparitia unor boli mai grave. In cazul alergiilor cauzate de bauturile racoritoare, reactiile cel mai des intalnite sunt…

    Citește mai departe

    Uzlina, miracolul Deltei

    Strainii considera ca Delta Dunarii ar fi cel mai bine pastrat secret al Romaniei. Ei cred ca o experienta asemanatoare ar mai putea trai doar in Africa sau in America de Sud. La trei-patru ore distanta de Bucuresti, dupa ce treci de Tulcea, Delta e aproape la picioarele tale. Mirosul persistent al padurilor de tei…

    Citește mai departe

    Medicii veterinari confirma: cainii omorati la Rasnov aveau Jigodia

    Medicii veterinari de la Directia Sanitar Veterinara si Siguranta Alimentelor (DSVSA) Brasov au finalizat examenul de laborator efectuat asupra a noua cadavre dintre cele 11 gasite la Azilul de caini din Rasnov. Primele rezultate ale Comisiei de Medicina Legala indica faptul ca animele aveau jigodia. Totodata, analizele au aratat ca animalele erau atat de bolnave…

    Citește mai departe

    Streinu Cercel: Un potential risc ar exista daca norul coboara la 2.000 de metri sau sub

    Adrian Streinu Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, spune ca, in momentul de fata, norul de cenusa care trece pe deasupra Romaniei nu constituie un pericol pentru populatie. Cenusa trebuie sa coboare, insa, pe sol, avertizeaza oficialul. Oficialul ne asigura ca suntem la primul nivel de alerta, ceea ce inseamna doar schimb de informatii,…

    Citește mai departe

    ANM: Cenusa din norul vulcanului se va depune pe sol

    Informatiile existente pana in prezent arata ca au fost deja inregistrate depuneri foarte usoare in Anglia. „Cenusa din norul vulcanului se va depune la sol”, a declarat, sambata, presedintele Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu. El a atras, insa, atentia ca depunerile si concentratia vor scadea in functie de distanta fata de zona de emisie…

    Citește mai departe