Brusturele, cu efect antiinflamator si anticanceros

Brusturele, cu efect antiinflamator ?i anticanceros
Brusturele, cu efect antiinflamator si anticanceros
Brusturele, cu efect antiinflamator si anticanceros

Brusturele (Petasites officinalis) creste pe malurile raurilor, santurilor, liziere de padure. Are frunze mari cat palaria, usor dintate si acoperite, cu un puf gri pe partea inferioara. Florile in nuante de alb pana la roz, au forma unor cosulete si sunt dispuse pe partea superioara a tulpinii.

Radacinile au actiune antitermica si au fost foarte mult folosite in perioada epidemiilor de ciuma. Ele se culeg inainte de inflorire.

Ceaiul, care are proprietati sudorifice, se administreaza in caz de febra, insuficienta respiratorie, artrita (guta) si epilepsie. Frunzele se aplica sub forma de comprese in entorse, luxatii, arsura, leziuni ulceroase, canceroase si in plagi usturatoare. Frunzele proaspete sunt spalate, zdrobite si aplicate sub forma de compresa, de mai multe ori pe zi.

Tinctura de brusture, cate 10 picaturi in 50 ml apa, se ia inaintea meselor principale, de 3 ori pe zi, in cazul cancerului de colon, ducand la stoparea metastazelor.

Pentru prepararea tincturii, este nevoie de 50 ml pulbere radacina uscata de brusture, peste care se toarna 200 ml de alcool de 50 de grade. Se lasa la macerat doua saptamani, dupa care se strecoara printr-un tifon dublu. Se pastreaza in sticlute inchise la culoare. Tratamentul dureaza 30 de zile. Dupa primele 15 zile de tratament se face o pauza de o saptamana, dupa care se continua cu alte 15 zile. Brusturele avand efecte antitumorale directe, elimina toxinele, normalizeaza flora colonului si neutralizeaza radicalii liberi..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *