Sistem de containere subterane pentru deseuri in premiera in Romania, la Medias

Mediasul a devenit incepand de ieri primul oras din tara care are punct de colectare a deseurilor prevazut cu containere subterane pentru resturile de hartie si carton, sticla si plastic.sistem de containere

Principalul avantaj al noului sistem subteran de depozitare a gunoaielor este faptul ca ocupa un spatiu mult mai mic decat containerele obisnuite si au un aspect placut. „Un alt avantaj important il reprezinta volumul containerelor care este intre 3 – 5 metri cubi, fapt ce determina o frecventa mai redusa a colectarii si bineinteles o reducerea a cheltuielilor de operare. De asemenea important este ca prin acest sistem se impiedica propagarea mirosurilor de la deseuri, iar rezistenta la factorii negativi, cum ar fi leziuni mecanice sau vandalism este sporita”, a declarat Iosif Balog, director Eco-Sal, firma care a implementat sistemul.

Inca sapte anul acesta
„Vrem sa extindem acest sistem de containere subterane in mai mult zone din municipiu, astfel ca anul acesta se vor mai amenaja sapte puncte de colectare subterane a deseurilor menajere”, a declarat si primarul Mediasului, Teodor Neamtu. In UE astfel de puncte de colectare sunt implementate de patru ani.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *