Satu Mare: Roi de albine prins cu pompierii

Doua roiuri de albine s-au instalat pe fatada cladirii din curtea interioara a unui liceu de mai bine de doua saptamani. Primul roi a fost capturat in ziua respectiva, insa al doilea a fost dat abia astazi jos cu ajutorul pompierilor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU).roi de albine

Colegiul Tehnic “I.C. Bratianu” este locul unde s-au instalat doua roiuri de albine inca din 10 iunie. Unul a fost capturat cu ajutorul unui apicultor, insa celalalt s-a asezat la o inaltime mult prea mare, astfel incat a necesitat interventia ISU.

Conducerea scolii considera ca roiul de albine este un real pericol pentru elevii care frecventeaza zona. “Deocamdata nu am avut probleme, insa luni incepe bacalaureatul si ne facem griji pentru siguranta elevilor. Albinele stateau pe basorelieful din curtea interioara, chiar de la intrarea principala pentru elevi, de mai bine de doua saptamani”, spune Valeriu Neagu, directorul scolii.

In cele doua saptamani nu au fost probleme, insa cand vremea se incalzeste ele devin agitate si pot reprezenta un pericol. Desi albinele nu au atacat nicio persoana, geamurile din apropeirea stupului trebuiau mereu inchise. “Speram sa plece cu ploile de zilele trecute, insa au ramas si au inceput sa se agite”, continua directorul.

Pericol pentru cei 305 elevi

Un echipaj de la ISU s-a prezentat astazi la colegiu ca sa captureze, impreuna cu un apicultor, roiul de la colegiu tehnic. Actiunea era necesara, deoarece luni incepe bacalaureatul, cu participarea a 305 candidati.

“Albinele au fost adunate cu ajutorul unui sirop de zahar, intr-un cos special fabricat dintr-o planta vegetala. Cosul a fost legat cu tifon, iar albinele vor fi lasate libere intr-un stup. Ele nu reprezinta pericol decat pentru acele persoane care sunt alergice la intepaturile de albine”, spune apicultorul Gheorghe Pop.

“Stupul nu reprezinta pericol pentru oameni, deoarece albinele nu sunt agresive, doar agitate la caldura. Multe pot fi culese chiar si cu mana”, spune Delia Solonean, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Satu Mare.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente