Analgezicele uzuale distrug ficatul si pot duce la coma

0
439
Un calmant utilizat la nivel global cre?te semnificativ riscul unei persoane de a suferi un atac de cord
Un calmant utilizat la nivel global creşte semnificativ riscul unei persoane de a suferi un atac de cord
Analgezicele uzuale distrug ficatul si pot duce la coma

Aproape 20.000 de americani sunt spitalizati anual cu leziuni hepatice din cauza consumului excesiv de Acetaminofen, cunoscut sub numele de Paracetamol, relateaza in ultimul sau numar New Scientist. Jennifer King de la Northwestern University din Chicago subliniaza: clientii cumpara cu usurinta si fara sa se gandeasca la potentialul toxic al analgezicelor disp

In cadrul unui studiu, King si cativa colegi ai sai au intervievat 45 de persoane in scopul de a stabili atitudinea lor fata de astfel de medicamente. Ca urmare, doar 19 persoane au declarat ca citesc ingredientele de pe eticheta si numai 14 dintre cei chestionati cunosteau ca principalul component al popularelor analgezice Tylenol este Acetaminofenul.

Prin urmare, exista riscul real de supradozaj, avertizeaza oamenii de stiinta, care sugereaza o etichetare universala pentru Acetaminofen, care sa contina informatii cu privire la doza maxima admisa si posibilele efecte negative asupra ficatului.

In plus fata de reactia la ficat, Paracetamolul poate provoca anemie, colica renala, alergie manifestata ca eruptie pe piele. Astfel, leziunile hepatice sunt posibile atunci cand se iau mai mult de 10 grame de paracetamol. Primele simptome ale supradozajului sunt resimtite in termen de 12 de ore si aceasta poate duce la coma, aritmii si chiar deces, avertizeaza expertii.onibile liber in comert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.