Livrarile de titei ale KazMunayGaz se dubleaza in Marea Neagra

Livrarile de titei ale KazMunayGaz se dubleaza in Marea Neagra
Livrarile de titei ale KazMunayGaz se dubleaza in Marea Neagra

KazMunayGaz, compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan intentioneaza sa creasca livrarile de titei, in zona Marii Negre, a declarat Talgat Kaliyev. Planul este ca acestea sa ajunga la 65 milioane tone pe an, pana in 2020.

Kazahstan va continua planurile de colaborare cu Romania. KazMunayGaz intentioneaza sa creasca livrarile de titei in zona Marii Negre la 65 milioane tone pe an, in orizontul de timp 2015 – 2020, de la 25 – 27 milioane tone pe an, cat livreaza in prezent”, a afirmat Talgat Kaliyev.
Compania kazaha va livra titei si in Bulgaria, Moldova, Ucraina, citat de Agerpres.

In present, capacitatea totala de productie de la Petromidia Navodari este de 6 milioane tone pe an. Titeiul va trece prin Novorossiysk, apoi va ajunge la Marea Neagra.

Grupul Rompetrol este singura achizitie a statului Kazahstan in afara granitelor, oferind acces in bazinul Marii Negre la peste 300 de milioane de consumatori finali.

Pe langa acesta, KazMunayGaz mai este actionar si la alte proiecte importante, air printer acestea se numara si Caspian Pipeline Consortium (CPC), operatorul conductei de transport titei dintre zacamintele din vestul Kazahstanului si portul de la Marea Neagra – Novorossiysk Rusia. Cu o lungime de 1.510 km, conducta are o capacitate de tranzit de 28,2 milioane de tone pe an.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,331FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente