Localnicii de la Rosia Montana se opun stramutarii in alte locuri

Localnicii de la Rosia Montana se opun stramutarii in alte locuri

Declaratia ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, potrivit careia controversatul proiect minier de al Rosia Montana va demara in acest an, in ciuda opozitiei localnicilor si a asociatiilor pentru protectia Mediului, precum Alburnus Maior, a declansat o reactie in lant din partea protestatarilor acestui proiect minier. “Noi ne-am propus ca pana la sfarsitul acestui an sa luam o decizie politica atat in ceea ce priveste inceperea mineritului la Rosia Montana cat si la Cupru Min Abrud”, a mentionat ministrul Economiei, care a adaugat ca va incerca sa le explice localnicilor avantajelor acestui proiect. In replica, Asociatia Alburnus Maior solicita, intr-o scrisoare deschisa adresata la inceputul acestei saptamani premierului Victor Ponta, demiterea ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, pentru afirmatiile facute de acesta referitoare la proiectul minier de la Rosia Montana.

Conform Alburnus Maior, care se opune proiectului de la Rosia Montana, declaratiile ministrului Economiei contravin programului de guvernare. La randul lor, sute de localnici au anuntat ca vor iesi in strada in contextul demararii acestui proiect. Multi dintre acestia sustin ca asa-zisa campanie mediatica potrivit careia localnicii doresc demararea acestui proiect, in contextul in care se creeaza locuri de munca, nu este altceva decat o uriasa pacaleala. “Murim cu ei de gat. Nu ne lasam copiii otraviti. USL este la fel ca PDL”, ne-a declarat un pensionar, a carei afirmatie a fost intarita de cea a unei invatatoare: “ Banii sunt ochiul dracului. Vom spune “Nu” cianurii in Rosia Montana”. Despre stramutare nici nu vor sa auda. Localnicii ameninta cu lupte „ca la 1907”.

Din pacate interesele economice ale guvernarii USL (apropo domnule premier mai tineti minte cand sustineati ca presedintele Basescu are interese legate de Rosia Montana si ca veti opri proiectul imediat ce veti prelua Puterea ?) conteaza cel mai mult. Iar banii au acelasi miros si pentru PDL, dar si pentru USL. De ce, totusi, continuati sa prostiti populatia in fata domnilor?

Iulian Badea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *