Locuintele viitorului

Casele viitorului, 100% eco, ar putea “creste” in orase. Perfect utilate, ele asigura maximum de confort oricui isi propune o abordare mai “verde” a vietii de zi cu zi.
locuintele viitorului

Oamenii de stiinta care au elaborat proiectul au obtinut o specie de copaci a caror crestere poate fi controlata si modelata in functie de forma si dimensiunile casei, relateaza Daily Telegraph.
Cercetatorii americani si israelieni au prevazut casele cu umbra naturala, dar au adus si o dotare cu adevarat inovativa – procesarea resturilor menajere cu emisii de carbon minime.
Plantware, organizatia care a dezvoltat aceasta tehnologie impreuna cu cercetatorii de la Universitatea din Tel Aviv si cu cei de la Institutul Tehnologic Massachusetts, a mai dus la bun sfarsit si alte proiecte de succes, cum ar fi umbrare pentru statii de autobuz, banci pentru parcuri, precum si semafoare prevazute cu becuri aeroponice (obtinute cu ajutorul unei tehnologii de crestere a plantelor fara a folosi ca suport solul).
Structura de rezistenta a habitaclului este asigurata de radacinile copacului, care cresc in asa fel incat sa poata fi modelate ulterior, apoi intarite, suficient cat sa egaleze trainicia grinzilor de otel. Casele suporta dotari suplimentare cu panouri solare si turbine eoliene in scopul obtinerii de energie electrica. Specia arborilor urmeaza sa difere in functie de zona geografica in care urmeaza sa fie ridicata casa.

Sursa: Ziua

Articolul precedentCreste gaura din stratul de ozon
Articolul următorAntioxidanti naturali

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente