Locul botezului lui Isus Hristos, poluat cu deseuri menajere si pesticide

0
424

Apa raului Iordan, unde se crede ca Sfantul Ioan l-a botezat pe Isus Hristos, urmeaza sa fie testata dupa ce mai multe mostre indica posibilitatea contaminarii cu apa menajera. Ministerul israelian al sanatatii a interzis accesul pelerinilor in zona.Apa Iordanului

Locul botezului lui Hristos a fost inchis luni pentru ca apa sa fie testata, dupa ce s-au descoperit nivele ridicate de ape uzate si chimicale industriale, scrie The Guardian.

Decizia de a inchide locul este insa una controversata intrucat un proiect de reconditionare a spatiului care este cel mai important loc de pelerinaj al crestinilor dupa Mormantul Sfant din Betleem, este in plin proces de desfasurare. Proiectul e menita sa atraga si mai multi pelerini.

Aproximativ 100.000 de crestini viziteaza anual locul botezului din Quasar al-Yahud din apropiere de Ierihon. Credinciosii se boteaza in apele Iordanului sau duc acasa mostre de apa pentru botez.

Accesul este permis numai cu acordul administratiei civile israeliene care guverneaza cea mai mare parte din Cisiordania. Locul botezului se afla pe granita cu Iordania, iar partea din Israel este intr-o zona militara inchisa.

Poluarea raului e rezultatul deversarilor apelor menajere ce vin din surse israeliene, palestiniene si iordaniene, dar si din surse agricole. E vorba de pesticide si ingrasaminte care pot pune in pericol sanatatea pelerinilor.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.