Lucrari de mantuiala la izolarea termica a blocurilor

0
384
Fondul de Mediu ar putea finan?a anveloparea cl?dirilor publice
Proiecte pentru eficientizarea energetică la clădirile instituțiilor publice
Lucrari de mantuiala la izolarea termica a blocurilor
Lucrari de mantuiala la izolarea termica a blocurilor

Zeci de nemteni au fost pacaliti de constructori lacomi si neseriosi care le-au promis ca vor avea de platit facturi mai mici la incalzire, apoi le-au luat banii in avans si fie au realizat lucrari de calitate indoielnica, fie au „disparut” cu bani cu tot, schimbandu-si si numerele de telefon prin intermediul carora au fost contactati initial. Nestiind ca vor fi inselati, unii le-au platit asa-zisilor constructori sume de pana la 2.000 de lei de familie.

In unele cazuri, desi banii au fost achitati constructorului, acesta lucreaza in ritm de melc. Alteori, constructorul nu mai monteaza nici macar schelele, spre disperarea celor care i-au platit acestuia sume deloc neglijabile. Astfel de reclamatii au fost inregistrate pe tot parcursul anului la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Neamt, inclusiv de la persoane naive care au acceptat sa plateasca in avans pentru lucrari de izolare termica fara a primi in schimb nici o factura. „Am inregistrat peste 15 reclamatii din partea consumatorilor nemultumiti de calitatea lucrarilor realizate de constructori, dar si din partea unor persoane care, dupa ce au platit avansul pentru efectuarea lucrarilor, au ramas fara bani, iar lucrarile de izolare termica nu au mai fost realizate. Unele dintre reclamatii au fost directionate catre Politie. In general, reclamatiile au vizat calitatea indoielnica a lucrarilor de izolare termica realizate, dar si cazuri de nerespectare a termenului de executie”, a declarat comisarul-sef Nicoleta Nica, de la CJPC Neamt. Unii dintre cei care se recomanda drept specialisti in domeniul reabilitarii termice a cladirilor s-au dovedit a fi doar escroci care au profitat de naivitatea nemtenilor. „Am primit reclamatii din partea unor consumatori care au platit avansul pentru efectuarea lucrarilor, fara a primi nici o factura in schimb. Au fost pacaliti sa dea banii fara factura pentru a nu plati si TVA, apoi -constructorul- a disparut si nu le-a mai raspuns nici la telefon. Unii dintre consumatori sunt chiar naivi si nu verifica deloc daca firma respectiva merita increderea lor si se recomanda prin alte lucrari de acest gen, efectuate la standardele de calitate. Din pacate, domeniul reabilitarii termice a locuintelor nu este singurul in care sunt semnalate astfel de practici ilegale”, a mai spus Nicoleta Nica.

Inainte de a tocmi o firma pentru realizarea unor lucrari de izolare si reabilitare termica a locuintei, nemtenii trebuie sa verifice daca executarea acestui tip de lucrari reprezinta obiectul principal de activitate al firmei respective si daca firma are suficienti muncitori angajati incat sa poata duce la bun sfarsit lucrarile. De asemenea, este necesara o atentie maxima la continutul contractelor, inainte ca acestea sa fie semnate, dar si la termenele de executie, costul materialelor si al manoperei. In plus, consumatorii sunt sfatuiti sa nu plateasca nici un leu constructorului fara a primi, in schimb, o factura pe care sa fie inscrisa exact suma achitata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.