Lucrari de remediere ecologica de doar 2,5 milioane lei in perimetrele miniere sucevene

Lucrari de remediere ecologica de doar 2,5 milioane lei in perimetrele miniere sucevene
Lucrari de remediere ecologica de doar 2,5 milioane lei in perimetrele miniere sucevene

In judetul Suceava exista 71 perimetre miniere cu activitatea sistata

In judetul Suceava, pentru refacerea zonelor in care solul, subsolul si ecosistemele terestre au fost afectate, in anul 2013 s-au realizat lucrari de remediere ecologica in valoare de 2,5 milioane de lei, evidentiaza Raportul de activitate pe anul trecut al Agentiei pentru Protectia Mediului. Potrivit informarii institutiei sucevene, in proportie covarsitoare lucrarile s-au efectuat in perimetrele miniere inchise Cariera Ostra si Lesu Ursului, precum si la Uzina de preparare Tarnita, valoarea acestora ridicandu-se la 1,31 milioane de lei. Specialistii APM spun ca interventiile au constat, in principal, din lucrari de punere in siguranta a iazului de decantare de steril uzinal Valea Tarnicioara, dar si a iazului de decantare Valea Strajii. Pe de alta parte, in perimetrul minier inchis Negoiu Romanesc – Pietricelu – Calimani, valoarea demersurilor de reconstructie ecologica nu depasesc 939.500 lei.

„In anul 2013 lucrarile de inchidere si ecologizare in acest perimetru minier s-au derulat, din lipsa de fonduri, doar in perioada octombrie-noiembrie” se arata in raportul de activitate al Agentiei pentru Protectia Mediului Suceava.

Nu in cele din urma, Sucursala Suceava a Companiei Nationale a Uraniului a executat lucrari de refacere a mediului in perimetrul minier Crucea – Botusana.

Cuprinse in proiectul tehnic de stabilire a garantiei financiare anuale de refacere a mediului, interventiile au insumat 168.180 lei.

In judetul Suceava exista 71 perimetre miniere cu activitatea sistata, dintre care 36 provenite din activitatea de cercetare si explorare geologica, celelalte fiind perimetre miniere in care s-a desfasurat activitatea de exploatare a zacamintelor. Deseurile miniere sunt depozitate in 190 de halde de steril provenit din explorarea/exploatarea substantelor minerale utile, acestea ocupand o suprafata de 280 de hectare si avand un volum de 45,52 milioane metri cubi.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente