Lumea apelor: Cum vor arata orasele americane daca va creste nivelul marilor

Lumea apelor: Cum vor arata orasele americane daca va creste nivelul marilor
Lumea apelor: Cum vor arata orasele americane daca va creste nivelul marilor

Cele mai faimoase orase de pe coastele SUA vor fi inghitite de apa, daca nivelul marilor va creste asa cum prezic cercetatorii.

Orasele americane, inghitite de ape, din cauza cresterii nivelului marilor

Cercetatorul Nickolay Lamm, din Pittsburgh, a creat fotografii uimitoare care infatiseaza destinatii faimoase din SUA, precum Washington, New York sau Miami, scufundate sub aproape 8 metri de apa.

Va dura cateva secole pana cand nivelul apelor va creste atat de mult, insa Lamm spera ca imaginile sale sa atraga atentia oamenilor asupra efectelor schimbarilor climatice.

Potrivit U.S. National Climate Assessment, efectele schimbarilor climatice se vad deja in SUA, in mai multe domenii, precum sanatate, infrastructura, rezerve de apa, agricultura si vreme severa.

Raportul U.S. National Climate Assessment spune ca schimbarile climatice din ultima jumatate de secol sunt cauzate de activitatea umana, in special de arderea combustibililor fosili. La cateva luni dupa ce super-furtuna Sandy a distrus coasta de est a SUA, cauzand daune de miliarde de dolari, raportul a conchis ca vremea severa a devenit acum normala.

Anumite evenimente meteo vor deveni mai frecvente si/sau mai intense, incluzand valuri de canicula, furtuni si, in unele regiunie, seceta sau inundatii”, mai spune raportul.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,553FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente