Lumina de la soare

Lumina de la soare
Lumina de la soare

Energiile alternative prind teren in judetul Vrancea. Din ce in ce mai multe localitati din Vrancea folosesc energia alternativa. Fie ca e vorba despre curent electric produs de turbine eoliene, fie de instalatii fotovoltaice, economia se simte la buget. Iar investitorii sunt din ce in ce mai interesati de judetul nostru. Reprezentantii unui concern din Statele Unite ale Americii le-au prezentat astazi autoritatilor locale si judetene avantajele instalatiilor care produc energie din lumina soarelui si nu este exclus ca bani din America sa ajunga, in viitorul apropiat, in Vrancea.

Terenurile din Vrancea devin, pe zi ce trece, tot mai atractive pentru investitori, care s-au orientat spre sursele alternative de producere a energiei electrice. In judet exista deja localitati in care functoneaza panouri ce capteaza lumina si caldura soarelui, pe care le transforma in curent electric. Pentru un neavizat, principiile de functionare ale unei instalatii fotovoltaice sunt destul de greu de inteles. Tocmai de aceea, reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene au asistat la o prezentare a principiilor de functionare a unui cimp energetic solar. Este o solutie extrem de viabila sa avem lumina de la soare in case nu numai ziua, ci si pe timpul noptii, pentru ca astrul este o sursa inepuizabila de energie, aflata la indemina oricui.
Autoritatile judetene au fost extrem de receptive la prezentarea americanilor si spera ca acestia vor veni sa faca investitii in judetul nostru.
Investitia intr-un parc fotovoltaic este mare, dar se amortizeaza in timp prin costurile reduse de productie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente