Lunca Dunarii va fi renaturata

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii din Tulcea va prezenta proiectul „Redimensionarea ecologica si economica a incintelor amenajate din Lunca si Delta Dunarii”. Directorul INCDD, Romulus Stiuca, a declarat ca prezentarea va avea loc la data de 25 martie, la solicitarea secretarului de stat Lucia Varga, lucrarile prevazute in proiect avand beneficii atat pentru agentii economici si comunitati, cat si pentru mediu.

Lucrarile de renaturare au fost realizate pe baza modelarii hidraulice a Dunarii de la intrarea fluviului in tara pana la Isaccea. Lucrarile vizeaza 530.000 de hectare, ele urmand sa fie scoase la licitatie de MMDD. Proiectul are in atentie trei prioritati.

OBIECTIVE. Prima dintre acestea vizeaza reconsiderarea liniilor de aparare a localitatilor impotriva inundatiilor. A doua prioritate a proiectului este renaturarea unor incinte indiguite in vederea crearii de „zone umede de interes conservativ”. Cea de-a treia prioritate urmareste stabilirea regimului de inundare dirijata la ape mari si reconsiderarea activitatilor din incintele indiguite in functie de raportul cost/ beneficiu pentru investitii si intretinerea digurilor de aparare.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *