MADR: 7 mil euro alocate pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole ecologice!

MADR: 7 mil euro alocate pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole ecologice!
MADR: 7 mil euro alocate pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole ecologice!

Ministerul Agriculturii propune completarea HG nr. 759 din 2010, care vizeaza cateva masuri importante pentru acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica.

Dintre acestea amintim de certificarea exploatatiei, verificarea acesteia si un plafon maxim pentru platile anuale suplimentare in anul 2014 de 7 milioane de euro.

Potrivit AgroRomania, pentru anul curent, valoarea ajutorului financiar se calculeaza in lei, la cursul euro-leu stabilit de Banca Centrala Europeana la ultima cotatie a lunii septembrie, care este publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Plafonul luat in considerare, total maxim, pentru platile anuale suplimentare, este de 7.098.000 euro.

Referitor la perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului specific, aceasta incepe la data la care hotararea va intra in vigoare, pana la data de 28 noiembrie 2014.

Conform sursei, beneficiarii vor solicita catre organismele de inspectie si certificare eliverarea documentului justificativ care va contine mentiunea statutul exploatatiei in conversie anul 1, anul 2, anul 3, cultura, suprafata, numarul de animale, numarul de familii de albine.

Acest certificat poate si denumirea de certificat de conformitate/master certificat/certificat de confirmare a conversiei.

Asa cum se prevede in Manualul de proceduri elaborat de APIA, controlul la fata locului se va realiza incepand cu data de 6 ianuarie 2015.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente