MAE cere explicatii despre presupusa finalizare a Canalului Bastroe

0
285

MAE a solicitat clarificari oficiale de la Ucraina si a informat reprezentantii organizatiilor internationale relevante cu privire la declaratiile guvernatorului din Odesa, care a spus marti ca in ciuda piedicilor puse de Romania, constructia canalului Dunare-Marea Neagra a fost finalizata.

canalul bastroe
Potrivit portalului informational regional dumskaia.net, guvernatorul regiunii Odesa, Nikolai Serdiuk, a facut aceasta declaratie marti, la sedinta Colegiului administratiei regionale de stat. Guvernatorul regiunii Odesa s-a aratat foarte multumit de faptul ca practic a fost finalizata constructia canalului Dunarea-Marea Neagra.

Potrivit lui Serdiuk, in pofida piedicilor puse de Romania, canalul functioneaza totusi si aduce venit Ucrainei si in special regiunii Odesa. Oficialul si-a exprimat convingerea ca in urmatorii cinci ani volumul schimbului de marfuri pe Dunare va creste de 30 de ori, motiv pentru care canalul Dunarea-Marea Neagra va fi foarte solicitat, iar consecinta va fi ca va aduce venituri mai mari.

Ministerul roman de Externe informeaza ca a transmis deja partii ucrainene o solicitare de clarificari oficiale cu privire la declaratiile respective, care demonstreaza ca Ucraina continua sa actioneze intr-o maniera unilaterala in ceea ce priveste chestiunea Bastroe.

Partea romana a reamintit Ucrainei ca orice lucrari intreprinse in cadrul proiectului Bastroe (indiferent daca acestea sunt intreprinse in cadrul fazei I sau a II-a, impartirea fiind una artificiala si confuza, fapt subliniat chiar de organismele internationale, i.e Conventia Espoo) sunt ilegale si contravin obligatiilor asumate, a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al MAE, Alin Serbanescu.

De asemenea, se spune in raspunsul MAE la solicitarea NewsIn, partea romana a informat si reprezentantii organizatiilor internationale relevante cu privire la declaratiile oficialului ucrainean, pentru a fi avute in vedere cu prilejul viitoarelor reuniuni.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.