Consilierii generali ai Capitalei au aprobat infiintarea Serviciului Operativ Parcuri

0
293

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, in sedinta de astazi infiintarea Serviciului Operativ Parcuri, care va avea in componenta 359 de politisti.
spatii verzi
Serviciul va avea trei birouri (doua de ordine publica si unul de monitorizare parcuri) si 359 de cadre, dintre care 10 sefi. Cele trei birouri apar in urma reorganizarii birourilor 2 si 3 de la Serviciul Operativ Ordine Publica, Constatare si Aplicare Contraventii.

Noul serviciu se va ocupa de paza si monitorizarea a cinci parcuri din Bucuresti: Herastrau, Cismigiu, Tineretului, Carol si Unirii.

In parcul Herastrau, cu suprafata de 187 de hectare, principalele obiective de paza sunt Teatrul de Vara, Cinematograful de Vara, Gradina Japoneza, Complexul celor 12 statui ale Parintilor Europei, Complexul de joaca „Lumea Copiilor”, Roata Mare, statuia Charles de Gaulle, debarcaderul si lacul.

In Cismigiu (17 hectare), obiectivele de paza mentionate sunt Muzeul Cismigiu, Monumentul soldatului necunoscut american si francez, Gradina cu pasari exotice, Rotonda Scriitorilor Romani, debarcaderul si lacul. In Parcul Carol (5 hectare) principalele obiective de paza sunt: Monumentul Eroului Necunoscut, Mausoleul, Arenele Romane, complexul de joaca pentru copii, debarcader si lac. In Parcul Tineretului (80 hectare), obiectivele din aceeasi categorie sunt Sala Polivalenta, complex fantani arteziene, debarcader si lac. In Parcul Unirii nu este niciun obiectiv de paza nominalizat din cauza dimensiunii mici de 3 hectare.

Serviciul Parcuri se va ocupa, in afara de combatarea faptelor antisociale si de semnalarea catre alte autoritati a prezentei cainilor comunitari, de modul in care persoanele cu caini de companie respecta normele de curatenie, precum si de paza mobilierul urban.

Tot in hotararea privind organizarea Politiei Comunitare se mentioneaza infiintarea Biroului Operativ Circulatie Rutiera, format din 50 politisti, care vor fi luati de la Serviciul Operativ Paza Obiective. Politistii Biroului Operativ Circulatie Rutiera vor trebui sa supravegehze parcarile si sa dirijeze traficul in cazul unor lucrari de modernizare si reparatie a arterelor de circulatie. Si acest serviciu a fost infiintat la dispozitia verbala a primarului Sorin Oprescu, se arata in proiectul de hotarare.

In urma reorganizarii, Politia Comunitara a Municipiului Bucuresti va avea acelasi numar de posturi ca anul trecut, respectiv 1.087, insa total al sefilor va creste de la 29 la 32.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.