Mai putine dezastre naturale in 2009

In acest an omenirea s-a confruntat cu cel mai mic numar de calamitati din ultimul deceniu, insa au existat in continuare fenomene precum seceta sau inundatiile, dupa cum se arata in raportul realizat de Natiunile Unite, informeaza Reuters.dezastre naturale

In 2009 au fost inregistrate 245 de calamitati, fata de 434 in 2005, se specifica in UN International Strategy for Disaster Reduction.

Din cele 245 de dezastre, 224 au avut legatura cu vremea si au omorat 7.000 de persoane din cele 8.900 decedate din cauza calamitatilor.

Aceste cifre sunt imbucuratoare, insa „dezastrele facute de fenomenele meteorologice ciudate raman in capul listei si vor continua sa afecteze si mai multe persoane in viitor”, in special pe cele care traiesc in regiunile de coasta, dupa cum a explicat Margareta Wahlstrom, reprezentant al Secretary-General for Disaster Risk Reduction.

Un alt studiu realizat de Natiunile Unite arata ca pana in 2050 aciditatea oceanelor ar putea creste cu 150%, iar pana in 2100, 70% dintre corali vor fi afectati de aceasta apa.

Cercetatorii care s-au aflat la Copenhaga saptamana trecuta au declarat ca oceanele absorb 25% din emisiile de dioxid de carbon.

Noua tehnologie folosita la depistarea calamitatilor poate salva viata a sute de oameni, de aceea numarul deceselor este mai mic decat acum 50 de ani.

Persoanele care locuiesc in Asia sunt expuse in permanenta la inundatii si furtuni, numai in primele 11 luni ale acestui an 48 de milioane de asiatici fiind afectati de aceste fenomene.

Sursa: Intact News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *