Maidanezi de Romania, cersetori la Paris

0
393

Dulaii-milogi au invadat Parisul de aproximativ un an. Sunt de toate rasele: de la cele comune, pana la ciobanesti sau Tekel, sunt tinuti in lanturi de stapani, si ei cersetori, si poarta cate o pancarta pe care scrie: „Aidez-moi pour manger!” („Ajutati-ma cu mancare!” – n.red.).maidanezi de RO

Pe cartoane se mentioneaza ca accepta chiar si bonuri de masa.

Cainii, traficati din Craiova si Filiasi

Aparitia milogilor necuvantatori, jigariti, degerati si flamanzi nu i-a lasat indiferenti pe aparatorii drepturilor animalelor si nici pe parizienii de rand. In vreme ce organizatiile de protectie a animalelor ii aduna de pe strazi si-i duc la adaposturi, locuitorii Parisului se revolta pe Facebook sau prin petitii adresate autoritatilor cu privire la maltratarea animalelor.

Vinovati pentru intreaga situatie sunt tiganii cersetori veniti din Romania, sustin reprezentantii celei mai mari organizatii de protectie a animalelor din Franta, „Fundatia Brigitte Bardot”.

„Fundatia mea combate traficul de caini proveniti din Romania si utilizati de rromi, la Paris, pentru cersit. Am recuperat zeci de caini de pe strazi. Toti aveau acte provenind de la veterinari corupti din Filiasi si Craiova. Am alertat guvernul si parlamentul francez, dar este nevoie si ca autoritatile romane sa se mobilizeze”, a declarat Bardot pentru „Adevarul”. Actrita spune ca a informat atat Ambasada Romaniei la Paris, precum si pe consulul onorific al Frantei la Brasov, Roger Lapis.

Distribuiti cu camioane

Despre cum functioneaza retelele de trafic ne-a povestit o membra a Fundatiei Bardot, Noemie Pouget, care a petrecut luni intregi pe teren si a adunat sute de marturii. „Cersetorii se instaleaza in locuri strategice cu animalul si asteapta sa treaca un suflet generos.

Cainii nu au apa, hrana, nu sunt inveliti si sunt mereu inghetati. Problema este ca aceste animale nu sunt de companie, ci sunt instrumente care le permit cersetorilor sa obtina mai multi bani decat cu ajutorul unei simple pancarte. Cainii se schimba, nu sunt mereu aceiasi, unii sunt -imprumutati-.

Anumite persoane ne-au contactat si ne-au precizat ca sunt camioane care trec prin diverse locuri din Paris si distribuie animale cersetorilor, iar apoi, dupa ce ziua de cersit s-a incheiat, cainii sunt recuperati”, a explicat Noemie pentru „Adevarul”. Mai departe, cersetorii incearca sa vanda puii cainilor de rasa pentru cateva sute de euro.

Protesteaza pentru cateii chinuiti

Ingrijorati de inmultirea numarului de caini-cersetori si nemultumiti de lipsa de reactie a autoritatilor in fata acuzatiilor de trafic de animale pe ruta Craiova-Paris, reprezentantii organizatiilor de protectia animalelor din Franta au anuntat un protest peste doua saptamani. Evenimentul intitulat „Stop traficului de animale pe trotuarele din Paris” isi propune sa adune in fata Politiei, de pe platoul No´tre Dame, sute de sustinatori ai drepturilor animalelor.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.