Mancatorii de carne, printre responsabilii incalzirii globale?

Fiecare persoana care consuma carne in SUA este responsabila pentru emiterea a 1,5 tone de CO2 pe an.

Un studiu FAO (Organizatia pentru Agricultura si Hrana a ONU). Acest lucru este posibil din mai multe motive: pentru extinderea pasunilor pentru animale, sunt defrisate suprafete mari de padure, iar in al doilea rand, pentru intretinerea fermelor sunt folosite foarte multe resurse. La fel, se considera ca procesele de pompare a apei si de procesare a carnii sunt mari consumatoare de energie.

Conform raportului, cresterea animalelor pentru hrana este responsabila pentru emisiile a 18% din totalul gazelor cu efect de sera masurate in CO2 echivalent. “Cresterea animalelor este sectorul cu cea mai rapida crestere din agricultura globala. Schimbarile de dieta pot sa cantareasca mai mult decat trecerea de la o masina standard, la una hibrid. Daca reduci consumul de burgeri de la doi la unul singur pe saptamana, deja faci un lucru important”, arata studiul. Populatia este sfatuita sa consume mai multe vegetale decat carne.

Sursa: Gandul

Articole similare

Substanțe chimice periculoase, din ambalajele de plastic, în farfuria noastră și în organismul uman

Peste 20 de substanțe chimice periculoase asociate cu ambalajele de mâncare au fost descoperite în cantități mari în corpul uman, în cadrul...

Care este viziunea partidelor asupra problemelor de mediu. Analiză Greenpeace înainte de alegeri

Greenpeace România a analizat programul principalelor partide politice pe mediu, climă, energie și emisii din transport, în prag de alegeri parlamentare. Acestor...

Coca-Cola Company, PepsiCo și Nestlé, al treilea an consecutiv pe podiumul celor mai mari companii care poluează cu plastic

Coaliția internațională Break Free From Plastic (BFFP) a lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă virtuale, raportul anual privind auditul de...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,673FaniÎmi place
89CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente

Substanțe chimice periculoase, din ambalajele de plastic, în farfuria noastră și în organismul uman

Peste 20 de substanțe chimice periculoase asociate cu ambalajele de mâncare au fost descoperite în cantități mari în corpul uman, în cadrul...

Care este viziunea partidelor asupra problemelor de mediu. Analiză Greenpeace înainte de alegeri

Greenpeace România a analizat programul principalelor partide politice pe mediu, climă, energie și emisii din transport, în prag de alegeri parlamentare. Acestor...

Coca-Cola Company, PepsiCo și Nestlé, al treilea an consecutiv pe podiumul celor mai mari companii care poluează cu plastic

Coaliția internațională Break Free From Plastic (BFFP) a lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă virtuale, raportul anual privind auditul de...

De ce sistemul de garanție-returnare este o formă de responsabilitate extinsă a producătorilor?

Pe ai cui umeri cade responsabilitatea în cadrul sistemelor de garanție-returnare? În decursul anilor de când se implementează aceste sisteme, au existat...

„Reprezentanții industriei și comercianții ar trebui să perceapă sistemul de garanție-returnare mai degrabă ca o mare oportunitate”

CursDeGuvernare.ro a organizat în cursul săptămânii trecute o conferință pe marginea proiectului de hotărâre privind sistemul de garanție-returnare pentru ambalajele de băuturi,...