Fiecare persoana care consuma carne in SUA este responsabila pentru emiterea a 1,5 tone de CO2 pe an.
Un studiu FAO (Organizatia pentru Agricultura si Hrana a ONU). Acest lucru este posibil din mai multe motive: pentru extinderea pasunilor pentru animale, sunt defrisate suprafete mari de padure, iar in al doilea rand, pentru intretinerea fermelor sunt folosite foarte multe resurse. La fel, se considera ca procesele de pompare a apei si de procesare a carnii sunt mari consumatoare de energie.
Conform raportului, cresterea animalelor pentru hrana este responsabila pentru emisiile a 18% din totalul gazelor cu efect de sera masurate in CO2 echivalent. „Cresterea animalelor este sectorul cu cea mai rapida crestere din agricultura globala. Schimbarile de dieta pot sa cantareasca mai mult decat trecerea de la o masina standard, la una hibrid. Daca reduci consumul de burgeri de la doi la unul singur pe saptamana, deja faci un lucru important”, arata studiul. Populatia este sfatuita sa consume mai multe vegetale decat carne.
Sursa: Gandul