Manifest studentesc pentru Protectia Mediului la Rosia Montana

0
394
Ministrul culturii: Nu voi fi de acord ca patrimoniul cultural de la Ro?ia Montan? s? aib? de suferit din cauza exploat?rii aurului
Ministrul culturii: Nu voi fi de acord ca patrimoniul cultural de la Roşia Montană să aibă de suferit din cauza exploatării aurului
Manifest studentesc pentru Protectia Mediului la Rosia Montana

In acest sfarsit de saptamana, studentii anului III de la Departamentul de Ingineria Mediului din cadrul Facultatii de Protectia Mediului vor participa la o aplicatie practica jubiliara, care include printer altele si o luare de pozitie impotriva exploatarii aurului la Rosia Montana.
Prima aplicatie practica de acest gen a avut loc in urma cu 10 ani, la initiativa profesorului Cornel Sabau si a vizat protectia mediului in Muntii Apuseni si in alte zone din Bihir, Cluj, Alba si Hunedoara.

Initiativa a avut un succes deosebit in randul studentilor si an de an, la buna ei reusita a avut un aport deosebit sef lucrari dr.ing. Radu Brejea.
Anul acesta splicatia vizeaza urmatoarele obiective: barajul de pe Somes de la Gilau, gradina botanica din Cluj-Napoca, Situl „Natura 2000” de la Turda, fosta S.C. Ampelum Zlatna, cariera de exploatare si uzina de preparare a cuprului S.C. Cupru Min S.A. Abrud de la Rosia Poieni, cariera de exploatare a aurului si galeriile romane de la Rosia Montana, Ghetarul de la Scarisoara, Groapa Ruginoasa de la Arieseni, iazul de decantare a exploatarii miniere Baita si perimetrul etalon de combatere a eroziunii solului de la Pocola.

“Pe langa caracterul aniversar, aplicatia va fi inedita, intrucat la Rosia Montana se va lua pozitie impotriva exploatarii aurului cu cianuri de catre Gabriel Resources si va fi citit un „Manifest pentru Protectia Mediului la Rosia Montana”, care va fi inmanat conducerii companiei”, se arata in comunicatul transmis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.