Manifestatie pentru curatenia Bucurestiului

1
271

Studentii iau atitudine pentru o capitala mai curata, cu mai multe spatii verzi si un transport adecvat.

Membrii organizatiei studentesti AIESEC vor organiza, la sfarsitul acestei saptamani, doua actiuni pentru „schimbarea atitudinii fata de mediu”. Cei 600 de tineri vor planta copaci, joi, intr-unul din parcurile Capitalei, iar vineri vor defila, in cadrul unui mars, pe strazile Bucurestiului, dinspre Piata Unirii si Piata Romana inspre Cismigiu.

La Oradea, curatenia a inceput

In timp ce in Bucuresti autoritatile par sa aiba nevoie de imbolduri din afara pentru a se mobiliza in vederea de-ma–ra-rii unor actiu-ni de salubrizare a orasului, la Oradea munici-pa-litatea organi-zeaza, in perioada 10 martie-20 aprilie, curatenia de primavara, transmite Rompres.

Actiunea de salubrizare se va face pe etape, conform planurilor autoritatilor locale privind impartirea orasului. In afara salubrizarii strazilor, a spatiilor verzi si a locurilor publice, edilii locali au planuit infrumusetarea zonelor verzi prin lucrari de amenajare si plantari. De asemenea, vor fi curatate rigolele de pe principalele artere de circulatie, precum si malurile cursurilor de apa de pe raza municipiului.

Actiunea primariei oradene va fi derulata impreuna cu compania care este responsabila de salubrizarea orasului, dar la aceasta campanie vor contribui si detinutii de la Penitenciarul Oradea, precum si persoanele care primesc ajutor social, in baza caruia trebuie sa presteze, lunar, 72 de ore de munca in folosul comunitatii.

Nu in ultimul rand, edilii locali au facut un apel catre cetatenii orasului, care pot sa intre in aceasta campanie si sa contribuie la salubrizarea orasului, gunoaiele stranse urmand sa fie transportate de firma de salubritate.
Un alt obiectiv al campaniei este acela de a contribui la infrumusetarea spatiilor verzi din jurul blocurilor. Astfel, asociatiile de locatari pot cere companiei de salubritate rasaduri de flori pentru amenajarea acestor zone.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.