Manifestul tinerilor pentru o Mare Britanie mai „eco”

0
282

scoli verziCopiii din UK si-au facut planurile:

Dupa o adevarata aventura, un grup de 22 de copii au prezentat rezultatul unei sedinte de brainstorming, un manifest pentru o tara mai curata, membrilor Parlamentului Britanic. La intalnirea cu copiii au participat Ed Miliband, secretar de stat pentru energie si schimbari climatice si Greg Barker, ministru pe probleme de schimbari climatice.
„Think tank-ul” Generation Green a fost sustinut de British Gas ca parte a programului scolar Generation Green.
Manifestul:
– Toate scolile din UK sa-si stabileasca tinte clare de a reduce emisiile de carbon si sa fie capabili sa vada cata energie consuma, pentru a colabora cu profesorii in vederea reducerii consumului.
– Problemele de ecologie sa devina parte a programei scolare, iar profesorii sa fie instruiti si ajutati in acest sens.
– La fel cum se aloca bani pentru carti si alte materiale esentiale, sa se aloce tuturor scolilor fonduri pentru a fi folositi in sprijinul ideii de „energie eco”.
– Sa fie interzis butonul de standby- interzicerea producerii echipamentelor electronice si electrocasnice care sa aiba buton de standby.
– Guvernul sa inlesneasca reciclarea prin amplasarea cutiilor de reciclare in parcuri, centrele oraselor, restaurante.
– Guvernul sa sprijine micile afaceri in procesul de reciclare.

Generation Green a lansat aceasta actiune ca raspuns la un sondaj de opinie care a relevat faptul ca tinerii, in mod special copiii isi doresc sa fie implicati, vocea lor sa fie auzita, in special in aceasta problema, fiind frustrati din cauza faptului ca parerea lor nu pare sa conteze. Sondajul a relevat ca 3 sferturi dintre tinerii din UK (74%) sunt de parere ca adultii nu fac destul pentru a proteja mediul, in vreme ce un sfert (26%) sunt frustrati din cauza faptului ca preocuparile lor „eco” nu sunt sprijinite. Un alt aspect interesant ale rezultului sondajului este ca tanara generatie este foarte motivata, cu o proportie de jumatate (49%) fiind convinsi ca pot face diferenta.

Mai multe detalii la www.generationgreen.co.uk

Sursa: http://www.4ecotips.com/eco/article_show.php?aid=2237&id=295

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.