Maramures: Depozitul ecologic de gunoi, inca in stadiu de proiect

Compania de Salubritate Câmpia Turzii îndeamn? popula?ia s? colecteze selectiv de?eurile menajere
Maramures: Depozitul ecologic de gunoi, inca in stadiu de proiect
Maramures: Depozitul ecologic de gunoi, inca in stadiu de proiect

Construirea unui depozit ecologic in judetul Maramures este un vis, devenit realitate deocamdata doar pe hartie. El ar urma sa fie construit in zona localitatii Farcasa, insa lucrurile se misca extrem de greu, desi autoritatile judetene sustin ca totul se face conform unor termene bine stabilite dinainte. Noi stim doar ca proiectul musai trebuie finalizat pana in 2015, iar la cum merg lucrurile…..

“Vizavi de orasul Borsa, trebuie sa ne conformam planului national agreat cu Uniunea Europeana. Noi nu putem sa constituim, ca judet, si in special ca oras, un risc pentru declansarea unor procedure impotriva Romaniei. Noi ne vom conforma, vedem care este solutia alternativa si presupun ca la Viseu.

Stiti foarte bine ca noi suntem acum in perioda de implementare a proiectului de management integrat al deseurilor. Sper ca pana in 2015 sa il avem finalizat acest proiect. La Borsa nu se pune problema de inchidere, ci de faptul ca nu mai depozitezi nimic acolo dupa data stabilita. Proiectul cu deseurile a demarat déjà, suntem in procedura de achizitii publice. S-a dat drumul la consultanta, si la toate celelalte. Suntem in termenele legale care sunt. 52 de zile. Sta pe SEAP si daca facem altfel vine presa dupa aceea si zice…”, a declarat presedintele CJ Maramures, Zamfir Ciceu.

Proiectul privind construirea unui deposit ecologic la Farcasa este un proiect de peste 60 de milioane de euro, iar daca autoritatile nu se incadreaza in termen banii vor trebui returnati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *