Dezastru ecologic prin realizarea unei cariere de piatra la Gureni

0
729
Dezastru ecologic prin realizarea unei cariere de piatr? la Gureni
Dezastru ecologic prin realizarea unei cariere de piatră la Gureni
Dezastru ecologic prin realizarea unei cariere de piatra la Gureni
Dezastru ecologic prin realizarea unei cariere de piatra la Gureni

Se incearca, de mai multa vreme, concesionarea unui teren ce apartine Obstei Pestisani – presedinte-director executiv ec. Ion Poenaru. Numai ca nu-i suficienta aprobarea conducerii Obstei Pestisani si se forteaza obtinerea unei aprobari a Consiliului Local. Luni la ora 10.00 se va mai organiza o sedinta de Consiliu Local, tocmai pentru rezolvarea urgenta a acestei ,,probleme”.

Din sursele noastre, firma care doreste concesionarea este infiintata de doar doua luni si ar dori exploatarea unei cariere de piatra. Culmea, exact la 106 metri de ultima casa a satului Gureni. Si in imediata apropiere a unor vile – precum a cantaretei de muzica populara Nina Predescu si a lui Nicolae Jerca -, sau a pensiunii „Casa Vanatorilor” –administrator Vasile Plai sau a pensiunii „Maria”. Au incercat sa-i abureasca pe consilierii locali ca ar lucra cu laser si cu apa fara a produce praf si zgomote asurzitoare. Cu asemenea abureli, consilierii locali n-au fost de acord in doua sedinte extraordinare! Ia proiectul de hotarare le apartine oamenilor de afaceri din judetul Valcea.
Inclusiv documentele prezentate si harta – in care apare Bumbesti Jiu si nu Gurenii – sunt contrafacute. Totusi, insistenta cu care se convoaca pentru luni, ora 10,00, o noua sedinta extraordinara ne pune pe ganduri. Si ne face sa credem ca in joc sunt interese obscure, fara legatura cu crearea unor locuri de munca si Mediul. Oricine poate merge cu gandul ca firma fictiva va subinchiria, nefiind excluse nici interesele banesti ale unora.
Sper ca, si de aceasta data, consilierii locali sa fie fermi. Iar presedintele de sedinta Gheorghe Ciolofan(PSD) sa nu se lase impresionat de insistentele fostului presedinte al PSD Pestisani – Ion Poenaru. Una si aceeasi persoana cu presedintele-director executiv al Obstei Pestisani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.