Mare Nostrum va invita sa aflati cum arata “Marea in acvariu!”

Mare Nostrum v? invit? s? afla?i cum arat? “Marea în acvariu!”
Mare Nostrum va invita sa aflati cum arata “Marea in acvariu!”
Mare Nostrum va invita sa aflati cum arata “Marea in acvariu!”

Cu ocazia “Zilei Internationale a Mediului”, pe data de 6 iunie 2014ONG Mare Nostrum va invita sa celebrati cea de a 42-a aniversare a acestui eveniment, alaturi de voluntari dar si de iubitori ai mediului, in  Parcul Tabacarie, langa zona “Tara Piticilor”, intre orele 16:00 – 18:00!

Stabilita in anul 1972 in cadrul Adunarii Generale a Natiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferintei de la Stockholm asupra Mediului, “Ziua Internationala a Mediului” este sarbatorita in fiecare an in data de 5 iunie, fiind una din principalele actiuni prin care ONU incearca sa mareasca nivelul de constientizare pe plan mondial asupra mediului si sa imbunatateasca metodele de a actiona pentru protejarea naturii inconjuratoare.

Marcarea Zilei Mondiale a Mediului aduce cat mai aproape de oameni problemele de mediu si este ocazia prin care locuitorii Terrei sarbatoresc natura prin participarea la diverse actiuni si evenimente de prevenire, informare si constientizare asupra problemelor de ocrotire a mediului inconjurator.

Mare Nostrum aniverseaza Mediul pentru al X-lea an consecutiv si pregateste impreuna cu voluntarii si cu elevii scolilor constantene, o expozitie de acvarii, ce vor contine deseuri intalnite pe plaja, insotite de scurte mesaje de constientizare. Expozitia de acvarii realizate de elevi din materiale reciclabile se numeste “Marea in acvariu!”

Programul activitatilor pregatite de Mare Nostrum va include numeroase jocuri educative pentru copii dedicate protejarii mediului inconjurator, o expozitie de acvarii ce reprezinta mediul marin invadat de deseuri, realizate de elevii din scolile Constantene,  dar si o Tombola a Bateriilor.

Tombola de baterii se va desfasura, pe tot parcursul evenimentului. Pentru aceasta va fi amplasat un stand special pentru cetatenii care aduc bateriile uzate pentru a fi colectate. Fiecare persoana, care va aduce baterii uzate si le va preda organizatiei, va primi un bilet de participare la tombola. La ora 18.00, dupa incheierea expozitiei, vor fi extrasi castigatorii. Premiile sunt oferite de catre Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB), partener in acest demers.

Tot in cadrul acestui eveniment vor fi expuse 12 panouri de informare pe tema deseurilor marine. Aceasta expozitie de panouri face parte din cadrul proiectului MARLISCO – MARine Litter in Europe Seas: Social AwarenesS and CO-Responsibility, care se desfasoara pe o durata de 36 de luni, din 6 iunie 2012 pana pe 30 mai 2015, cu implicarea a 15 tari europene, finantat prin Programul Cadru 7 (FP 7).

Si voi puteti deveni sustinatori ai Mediului in acesta zi importanta, prin simpla participare la acest eveniment!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *