POLLUTEC 2014: raspunsuri pozitive la probleme de mediu si energie

POLLUTEC 2014: r?spunsuri pozitive la probleme de mediu ?i energie
POLLUTEC 2014: raspunsuri pozitive la  probleme de mediu si energie
POLLUTEC 2014: raspunsuri pozitive la probleme de mediu si energie

Zi dupa zi stirile ne anunta ca am intrat intr-o perioada de schimbare, ceea ce inseamna ca trebuie sa luam in calcul problemele legate de mediu si energie in toate activitatile societatii, fie ca sunt din industrie (o productie mai responsabila), la autoritatile locale (imbunatatirea conditiilor de viata, case, transport,…) sau in sectorul serviciilor (reducerea impactului birourilor, spitalelor si a altor institutii)… Aici intervine POLLUTEC ca program singular unde puteti gasi raspunsuri la toate aceste probleme diferite.

POLLUTEC, ce se desfasoara intre 2 si 5 decembrie la Lyon Eurexpo (Franta), va evidentia noi dezvoltari si tot ceea ce au de oferit industriile mediului si energiei ca raspuns la provocarile majore trans-sectoriale cu care se confrunta. Aceasta a 26 a editie Pollutec va strange laolalta 2…300 de expozzzanti, dintre care 30% internationali, pentru a raspunde asteptarilor specialistilor (ingineri si tehnicieni, factori de decizie, autori de specificatii..) in cautare de echipamente inovatoare si de inalta performanta pentru activitatile lor.

Ca expozitie generala, POLLUTEC acopera toate sectoarele de mediu si temele aflate in centrul preocuparilor actuale ca managementul poluantilor emergenti, economia circulara (pastrarea resurselor, eco-design, recuperarea si exploatarea materialelor…), poluarea atmosferica, mobilitatea urbana, biodiversitatea si riscurile naturale, toate acestea fiind abordate in primul rand ca inovatie si expertizzza… Tinand pasul cu dezvoltarile recente, sectorul AMM (analiza-masurare-monitorizare) se transforma in sectorul IMA (instrumentatie-metrologie-automatizare), extinzandu-se pentru a cuprinde teme legate de productivitatea proceselor. Ca parte a abordarii sale globale, programul evidentiaza solutii pentru trei mari provocari trans-sectoriale: dezzzvoltarea durabila urbana (focalizare pe Oras Durabil), inalta performanta, productie respons-abila (focalizare pe Industrie Durabila) si dezvoltare durabila in mediul spitalicesc (focalizare pe Spitale si Dezvoltare Durabila), fiecare punct central fiind sustinut de un program dedicat.

De asemenea vor fi aproximativ 400 de cursuri deschise publicului larg avand ca teme subiecte actuale importante. Cele care au fost deja anuntate includ managementul deseurilor regionale, actiunile impotriva siteuri ilegale, exploatarea materialelor plastice si metalelor, management post-dezastru al deseurilor, economia circulara si mine urbane, smartwater, managementul apelor pluviale, eficienta energetica, stocare a energiei, auto-alimentare, calitatea aerului si sanatate, modelul de hidrogen, inginerie ecologica si impactul dezvoltarilor in reglementarile privind tranzitia energiei.

De-a lungul celor patru zile vor fi expuse o serie de solutii inovatoare la standuri, care concureaza pentru diverse premii si trofee si in forumuri si satele tematice (2), organizate de expertii parteneri ai expozitiei. Un nou Salon de Inovatii se va concentra pe tehnologii eco franceze si europene. Mai exact, acesta va gazdui reuniunile de afaceri LeCleantech, care reunesc start-up-uri, grupuri importante si investitori pentru a aborda cele mai recente tendinte si oportunitati de afaceri pe piata.

Ca expozitie internationala pentru specialisti de mediu si energie, POLLUTEC aduce din nou lumea mai aproape.

Dupa succesul din 2012, expozitia gazduieste cea de-a doua editie a Solutiilor pentru Oras Durabil, eveniment care reuneste numerosi experti din intreaga lume pentru a discuta despre experientele lor in domeniul oraselor durabile. Organizat in parteneriat cu ERAI (Entreprise Rhône-Alpes International) si Grand Lyon, acest eveniment global ce dureaza doua zile (3 si 4 decembrie) include un simpozion, workshopuri si vizite la locatii model din regiunea Ron-Alpi.

De asemenea, in acest an POLLUTEC aduce in prim plan regiuni ale lumii care se confrunta cu probleme majore de mediu si energie. Va fi un spatiu dedicat Africii in parteneriat cu ADEA (Asociatia pentru dezvoltarea companiilor din Africa) si un forum de “Export si piete straine”, care va gazdui o serie de evenimente, inclusiv un program de prezentari si workshopuri dedicate Americii Latine.

Se va pune accent si pe tehnologia unei “megaregiuni europene”, care a fost creata pentru a incuraja cooperarea teritoriala intre partile interesate de mediu din Lorraine, Luxemburg, Renania-Palatinat, Saarland si Valonia

 

In cele din urma, vor fi din nou vizate intalniri de afaceri din mediu, tehnologii eco si energie organizate in parteneriat cu Enterprise Europe Network, reteaua stabilita de Comisia Europeana pentru a sprijini dezvoltarea IMM-urilor. Ca de obicei, expozitia va fi gazda a numeroase delegatii oficiale din toate partile lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *